Γεύσεις Φλώρινας στην Αθήνα

Γεύσεις Φλώρινας στην Αθήνα

Ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος έρχεται από τη Φλώρινα και μαγειρεύει για μια και μόνο ημέρα στη «ΗΥΤRΑ»

Γεύσεις Φλώρινας στην Αθήνα
Αυτή τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου, ένα από τα πιο γκουρμέ εστιατόρια της πόλης, η «ΗΥΤRΑ», θα εγκαινιάσει το δικό της, εντελώς ξεχωριστό, φεστιβάλ γεύσεων. Στόχος, όπως εξηγούν οι άνθρωποί της, η ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και η αξιοποίησή τους με τον πιο ευφάνταστο τρόπο από κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιούνται στην επαρχία.



Κλείσιμο
Πρώτος φιλοξενούμενος λοιπόν στην κουζίνα της «HYTRA
» θα είναι ο Νίκος Κοντοσώρος. Ο σεφ από τη Φλώρινα θα μετακομίσει για μια μόνο ημέρα στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», όπου βρίσκεται το εστιατόριο, και θα δημιουργήσει ένα μενού με άρωμα… επαρχίας.



Μαθημένος να σέβεται, να αγαπά και να αξιοποιεί με το νοστιμότερο τρόπο τα προϊόντα της ελληνικής γης μαζί με την ομάδα της «HYTRA» αλλάζουν για μια ημέρα το μενού και προτείνουν επιστροφή στις γευστικές προκλήσεις που μας προσφέρει απλόχερα η ευλογημένη ελληνική γη. Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία» της Ελλάδας, όπως κατά καιρούς έχει αποκαλέσει το Ξινό Νερό της Φλώρινας, θα μαγειρέψει «Σουτ Μακαλό». Τους πιο νόστιμους δηλαδή μοσχαρίσιους κεφτέδες που καλύπτονται από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν καθώς και το φημισμένο του «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού». Το μενού θα ταιριάξει απόλυτα με ορισμένα από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3316767.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης