Διάστημα δίχως σύνορα

Διάστημα δίχως σύνορα

Φόρουμ με θέμα «Αποκαλύπτοντας το σινεμά του φανταστικού - διάστημα δίχως σύνορα» το Σάββατο 28 στο Duende

Διάστημα δίχως σύνορα
Cult και b movie, υπερπαραγωγή και low budget, σινεφίλ και mainstream ο κινηματογράφος του φανταστικού αποκαλύπτεται διαχρονικά στο Δεύτερο Μέρος του Open Forum που οργανώνει ο
Χώρος Γραμμάτων και Τεχνών «Duende», το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
και ώρα 20:30.

Κλείσιμο


Κατόπιν της επιτυχίας του Πρώτου Μέρους του Open Forum στον Κινηματογράφο του Φανταστικού, που ήταν αποκλειστικά επικεντρωμένο στο επικολυρικό σινεμά και αυτό του τρόμου, η θεματολογία του Δεύτερου Μέρους αφορά τα διαστημικά ταξίδια προς και εκτός της Γης, μέσα και έξω του γνωστού χρόνου.
Η επιστημονική φαντασία κατακτά το χωροχρονικό συνεχές και οι κάμερες καταγράφουν το κινηματογραφικό έπος του διαστήματος, ξεκινώντας αρχικά από μια ρουκέτα με στόχο το μάτι της Σελήνης για να καταλήξουν στο σήμερα και στο φαντασμαγορικό ταξίδι του Interstellar.

Με ταχύτητα δίνης πέντε, ο κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας «Νέα», Άκης Καπράνος, η πανεπιστημιακή ερευνήτρια του Α.Π.Θ. Ορσαλία - Ελένη Κασσαβέτη, ο παραγωγός ραδιοφώνου - συγγραφέας Πάνος Χρυσοστόμου, ο διδάκτωρ Μηχανικής Διονύσιος Μουζάκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαϊωσήφ θα διακτινιστούν στη φιλοσοφία της διαστημικής κινηματογραφικής δράσης αποδεικνύοντας, ότι η επιστημονική φαντασία είναι μια διαφορετική πραγματικότητα. Το σημαντικό είναι… Ότι σ’ αυτό το ταξίδι θα έχεις ως συνεπιβάτες ένα Alien, τον Mr Spock, τον Mulder και τον Yoda.
Στη συνέχεια ο λόγος ανήκει στο κοινό του open forum για μια μακράν συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης