Η ώρα των geeks

Η ώρα των geeks

Από το Plexidrone για φωτογραφήσεις από αέρος μέχρι την κουτάλα Nessie: Gadgets και άλλα… αντικείμενα πόθου που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη – ή τουλάχιστον πιο ενδιαφέρουσα

Η ώρα των geeks
Από το Plexidrone για φωτογραφήσεις από αέρος μέχρι την κουτάλα Nessie: Gadgets και άλλα… αντικείμενα πόθου που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη – ή τουλάχιστον πιο ενδιαφέρουσα.

Selfie αφ’ υψηλού

Κλείσιμο


Το
Plexidrone είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ του Indiegogo για το 2014. Εχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατ. δολάρια στην καμπάνια της (και ενώ ζητούσε μόλις 100 χιλιάδες), η εταιρεία DreamQii προετοιμάζεται να διαθέσει το τηλεκατευθυνόμενο στην αγορά μέσα στον Μάρτιο. Το Plexidrone υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην αεροφωτογράφηση. Μπορεί να μεταφέρει μία GoPro (ή άλλες φωτογραφικές) και να ελέγχεται με τη χρήση της συσκευής σου που έχει πλατφόρμα iOS ή Android. Η λειτουργία GPS Follow Me είναι ιδανική για τους φίλους των σπορ, καθώς επιτρέπει στο drone να σε ακολουθεί ενώ τρέχεις ή κάνεις σκι, απογειώνοντας την έννοια του selfie. Η εμβέλειά του φτάνει το ένα χιλιόμετρο και η αυτονομία του τα 15-35 λεπτά.

www.plexidrone.com

Χιονάμαξα



Ηρθε επιτέλους η εποχή να πάρεις το snowmobile σου και να οργώσεις τα χιονισμένα βουνά, αφήνοντας τον αλπικό αέρα να χαΐδεύει το πρόσωπό σου (όσο έχεις αφήσει εκτεθειμένο, αφού φοράς σκούφο, κουκούλα, γυαλιά ή/και μάσκα του σκι). Εάν οι φίλοι σου ή η οικογένειά σου δεν συμμερίζεται αυτόν τον ενθουσιασμό, καθότι καλοπερασάκηδες, μπορείς να τους δελεάσεις να κάνουν βόλτα μαζί σου με το Equinox Snowcoach. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κλειστό τρέιλερ… πολυτελείας με δύο καθίσματα, ζώνες (γιατί η ασφάλεια είναι το παν), αμορτισέρ αέρος για την απορρόφηση των πιο ισχυρών κραδασμών, καθώς και πίσω φανάρια, προκειμένου να αποτραπεί μία πιθανή καραμπόλα στην πολυσύχναστη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου – και όχι μόνο. Η χιονάμαξα, η οποία είναι διαθέσιμη σε πέντε χρώματα- μπορεί να κινηθεί άνετα και αφότου λιώσουν τα χιόνια, χάρη σε ένα κιτ μετατροπής της σε ATV. Η τιμή της ανέρχεται σε 1.750 ευρώ.

http://bit.ly/1CuHlzM

Ονειρέψου έξυπνα



Σύμφωνοι. Παίζει να είναι τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι σε αυτή τη ζωή. Οταν είσαι ξύπνιος, έρχεσαι πλέον σε συχνή επαφή με έξυπνες συσκευές. Γιατί θα πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο και στον ύπνο σου; Επειδή πρέπει να συμβαδίζεις με την εποχή σου! Το Luna είναι το πρώτο κάλυμμα στρώματος που μετατρέπει το κρεβάτι σου σε «έξυπνο». Οι λειτουργίες που προσφέρει είναι άφθονες. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία βάζει των προτιμήσεών σου. Μπορεί να καθορίσει δύο διαφορετικές θερμοκρασίες, ανάλογα με την πλευρά του κρεβατιού, προκειμένου να ικανοποιήσει και τη σύντροφό σου. Επιτηρεί την ποιότητα του ύπνου σου, μετρώντας τους καρδιακούς ρυθμούς και την αναπνοή σου, επειδή χρειάζεσαι να έχεις κάποιον να σε κοιτά επίμονα ενώ κοιμάσαι – δεν είναι καθόλου τρομακτικό. Εντοπίζει ποια στιγμή είναι η κατάλληλη για να σε ξυπνήσει. Και ασφαλώς συνδέεται με τις φορητές σου συσκευές, για να ζεσταίνεις το κρεβάτι σου προτού φτάσεις στο σπίτι. Η τιμή του ξεκινά από τα 160 ευρώ.

http://bit.ly/1z6k84Q

Φως και κίνηση



Οι Αμερικανοί παίρνουν πολύ σοβαρά την ασφάλειά τους. Ακόμη και εάν δεν έχουν στο σπίτι τους ένα όπλο, μπορεί να έχουν κάτι που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη – και δεν αναφέρομαι στα μαχαίρια κουζίνας. Ο φακός με τη βαρύγδουπη ονομασία Tactical Flashlight Self Defense Torch κάνει κάτι παραπάνω από το να ρίχνει φως στα σκοτεινά δωμάτια. Διαθέτει σε τέσσερις άκρες της κορώνας του φακού ισάριθμα καρφιά, επομένως μπορεί να λειτουργήσει ως όπλο αυτοάμυνας σε περίπτωση που φωτίζοντας το σαλόνι δεν βρεις μόνο τα έπιπλα και την τηλεόραση. Επίσης, διαθέτει κουμπί πανικού που άμα το πατήσεις ενεργοποιεί έναν εξαιρετικά ισχυρό συναγερμό που θα αποθαρρύνει τους περισσότερους από τους επιτιθέμενους που δεν έχουν πρόβλημα ακοής.

http://amzn.to/1Cg4rf2

Κοίτα τι έφτιαξε!


 
Μπορεί να του πήρε οχτώ μήνες και 3.000 εξαρτήματα, όμως ο Φάμπιο Ντελφίνο έκανε μία δουλειά που μας πήρε τα μυαλά! Το έργο του, μία από τις ναυαρχίδες της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας του «Πολέμου των Αστρων» κλάσης Eclipse, η οποία βασίζεται στο κόμικ “Star Wars: Dark Empire”. Είναι σε κλίμακα 1 προς 15.625, με τις διαστάσεις της να ανέρχονται σε 64x112x70 εκατοστά, ενώ το βάρος της φτάνει τα 4,5 κιλά. Επτά μέτρα λωρίδων LED χρησιμοποιήθηκαν για τον φωτισμό της, ενώ το Super Star Destroyer παράγει και ηχητικά εφέ, χάρη σε ένα ηχείο Bluetooth. Ο Φάμπιο μας τα παρουσιάζει όλα αυτά σε ένα βίντεο 4Κ, γιατί προφανώς ο τύπος δεν συμβιβάζεται με μετριότητες…

Μεγάλος στο μάτι



 Μία από τις λίγες σωστές εμπνεύσεις που είχε ο Μάικλ Μπέι όταν αποφάσισε να γυρίσει τις ταινίες “Transformers” ήταν να κάνει σημαντικό λίφτινγκ στον αρχηγό των Decepticons. Εχοντας αυτό το design ως βάση, η 3A Toys διαθέτει προς προπαραγγελία μία θηριώδη μινιατούρα ύψους μισού περίπου μέτρου του Megatron. Το ρομπότ φαίνεται τελείως badass, με το χαρακτηριστικά τσατισμένο ύφος στο πρόσωπο και με κόκκινα LED στα μάτια του που προσθέτουν έξτρα μοχθηρότητα. Εχει περάσει από βάψιμο με ειδική επεξεργασία που αναδεικνύει μία αίσθηση παλαιότητας, καθώς -όπως και να το κάνουμε-, ο ηγέτης των Decepticons έχει εμπλακεί σε αναρίθμητες μάχες (τρώγοντας συνέχεια τα μούτρα του). Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι το transformer διαθέτει 70 αρθρώσεις, ενώ συνοδεύεται επιπλέον από μία θαυμάσια δίκαννη καραμπίνα, καθώς και από μεταλλικές αλυσίδες που είναι δεμένες στο στήθος του. Στη συσκευασία θα βρεις και έναν φθαρμένο μανδύα, για να τον σκεπάζεις όταν θέλεις να τον κρύψεις από τα εχθρικά βλέμματα.

www.bambalandstore.com

Ιδανικός συνοδηγός



Είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτείς αυτό που σκέφτομαι. Αυτό το gadget θα το χρειαστεί μία συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών, καθώς υποτίθεται ότι βελτιώνει τις οδηγικές σου ικανότητες. Το Akolyt είναι μία συσκευή που προσαρμόζεται στο αυτοκίνητό σου. Από εκεί αποσπά διάφορα χρήσιμα δεδομένα και τα μετατρέπει σε πληροφορίες που απεικονίζονται στο smartphone σου χάρη σε ένα σχετικό application. Πιο συγκεκριμένα, σου προσφέρει συμβουλές για να οδηγείς πιο οικολογικά – η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να φτάσει έως και το 30% μέσα σε λίγους μήνες. Επίσης, σε περίπτωση που το όχημά σου μείνει στον δρόμο, το Akolyt κάνει έναν έλεγχο για να σε ενημερώσει για το τι φταίει. Παράλληλα, σου προσφέρει αναλυτικά στατιστικά για τις διαδρομές σου (κατανάλωση καυσίμου, αποστάσεις, ταχύτητα κτλ.) για να τα συγκρίνεις με άλλους χρήστες. Ακόμη, λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός, καθώς σου υπενθυμίζει για παράδειγμα πότε χρειάζεται service το όχημά σου. Τέλος, σε περίπτωση ατυχήματος, το Akolyt καλεί άμεσα την άμεση βοήθεια για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.

http://bit.ly/15KU4lv

Cool shades



 Τα γυαλιά ηλίου χωρίς βραχίονες που εφάρμοζαν πάνω στα γυαλιά όρασης χάρη σε ένα κλιπ ήταν μία από τις πρώτες προσπάθειες εξοικονόμησης χώρου στο πεδίο των οπτικών. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλαίσθητο (τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν τα φορούσα). Δύο νέοι σχεδιαστές προσπαθούν να εξελίξουν τα γυαλιά ηλίου, δημιουργώντας το Baendit, μία σειρά γυαλιών που οι βραχίονες και ο υπόλοιπος σκελετός διπλώνουν για να τα μαζεύεις όπως σε εξυπηρετεί και να γλιτώνεις χώρο, αλλά όχι χωρίς να υπονομεύεις το στιλ σου. Επίσης, εάν έχεις διαφορετικά ζευγάρια, μπορείς να αλλάξεις μεταξύ τους βραχίονες ή άλλα κομμάτια του σκελετού, για να έχεις ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα και να μην τα βαριέσαι ποτέ.

http://bit.ly/1BYl5Ms

Κουτάλα-τέρας



 Ήρθε η ώρα να φέρεις το τέρας του Λοχ Νες στο σπίτι σου. Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να κάνεις ανακαίνιση για να χωρέσει. Το Nessie Ladle είναι μία κουτάλα που έχει το σχήμα του θρυλικού τέρατος και χρησιμοποιείται για ταπεινές δραστηριότητες, όπως το ανακάτεμα της σούπας και όχι για να τρομάζει τον κόσμο. Κοστίζει 14 ευρώ.

http://bit.ly/1yHmGJp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης