Τα δέκα καλύτερα της έκθεσης παιχνιδιού της Νέας Υόρκης

Τα δέκα καλύτερα της έκθεσης παιχνιδιού της Νέας Υόρκης

Ολοκαίνουργια παιχνίδια που έκλεψαν την παράσταση σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου

Τα δέκα καλύτερα της έκθεσης παιχνιδιού της Νέας Υόρκης
Από τη μία πλευρά λυπάσαι που η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται, πολύ, πάρα πολύ μακριά και έτσι δεν μπορείς να την παρακολουθήσεις. Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι εάν πήγαινες σε αυτή με τον γιο ή τη θυγατέρα, δεν θα σου έφτανε καν ένας μισθός για να ικανοποιήσεις τις ορέξεις του/της. Η 112η ετήσια Διεθνής Έκθεση Παιχνιδιού Βόρειας Αμερικής άνοιξε τις πόρτες της τη γιορτή ερωτευμένων και ρίχνει σήμερα αυλαία, παρουσιάζοντας -όπως κάθε χρόνο- εντυπωσιακές προτάσεις παιχνιδιού και φιλοξενώντας περισσότερα από 150.000 προϊόντα από περισσότερους από 1.000 εκθέτες (κατασκευαστές, διανομείς και εισαγωγείς). Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα που παρουσιάστηκαν φέτος και έκαναν μικρά και μεγάλα παιδιά να παραμιλούν.

Έξυπνη Μπάρμπι

Να λείπουν οι πικρόχολες απορίες τύπου «πώς γίνεται να βάζεις αυτές τις δύο λέξεις μέσα στην ίδια πρόταση;». Η νέα ξανθιά κούκλα της
Mattel
Κλείσιμο
μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς της να συμμετέχει σε «πραγματικούς διαλόγους με τα παιδιά». Μάλιστα, η Μπάρμπι
γίνεται ολοένα και εξυπνότερη, όσο περισσότερο χρόνο περνά μαζί σου. Περιμένουμε με ανυπομονησία μία αντίστοιχη έκδοση με τη μορφή του
Τσάκι από την «Κούκλα του Σατανά».



Baby Groot



Θυμάστε τον Groot, το κινούμενο (ελάχιστα νοήμον) δέντρο της ταινίας «Φύλακες του γαλαξία», του περυσινού blockbuster της Marvel; Η Uncle Milton αποφάσισε να το κάνει παιχνίδι, και μάλιστα πολύ συμπαθές. Το μωρό Groot είναι τοποθετημένο σε μία γλάστρα με ψεύτικο γρασίδι και έχει LED στα χέρια του αλλά και σε όλο του το σώμα που όταν ανάβουν είναι ό,τι πρέπει για νυχτερινό φως στο υπνοδωμάτιο του παιδιού σου.

TIE Fighter

Το πλέον θανάσιμο μαχητικό της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας έχει πλέον ως κατασκευαστή… εσένα. Ευχαριστούμε LEGO! Η εταιρεία λάνσαρε και στο παρελθόν μοντέλα TIE Fighter, όμως αυτό είναι ομολογουμένως το πιο εντυπωσιακό. Αποτελείται από 1.700 κομμάτια, έχει ύψος 47 εκατ. και πλάτος 31.



Alien



Η NECA κάνει πράγματα και θάματα στην έκθεση, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων μία τεράστια συλλογή με θέμα τις ταινίες “Alien”, αλλά και το prequel «Προμηθέας». Ξεχωρίζουν, ασφαλώς, ο αιμοβόρος εξωγήινος, τα μικρά facehuggers, η ατρόμητη Ρίπλεϊ, το ανδροειδές Ντέιβιντ στα… τελευταία του, αλλά και ο γάτος Τζόουνς. Σίγουρα κάτι που θέλεις να αποφύγεις να πάρεις στον γιο σου, εάν θέλεις να μη βλέπει εφιάλτες!

Φιγούρες POP! Vinyl



Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ενθουσιαστεί με τις φιγούρες POP! της Funko (αυτές οι κούκλες με το υπερμέγεθες κεφάλι και τα μίνιμαλ χαρακτηριστικά). Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό του, αλλά οφείλω να αφουγκραστώ τις επιταγές της αγοράς. Η εταιρεία παρουσίασε πολλές σειρές, που περιλαμβάνουν φιγούρες από τις σειρές “Doctor Who”, “Agents of S.H.I.E.L.D.”, “X-Files”, αλλά και ταινίες, όπως το “ET”, καθώς και το φρέσκο “Jupiter Ascending”. Αποκάλυψη ήταν η φιγούρα του Νταρθ Βέιντερ χωρίς τη μάσκα του.

Transformers



 Η ιδέα ενός “übertransformer” (ή combiner), το οποίο θα σχηματίζεται από την ένωση πολλών μικρότερων transformers έχει ηλικία περίπου 25 ετών. Ήρθε η ώρα να αναβιώσει! Με ρετρό διάθεση, καθώς υπάρχουν αρκετές αναφορές στα αρχικά σχέδια, η Hasbro λανσάρει τη σειρά Combiner Wars, με combiners όπως ο Devastator, ο Defensor και ο Superion.

Hulkbuster



Στο τρέιλερ της νέας ταινίας των Avengers είδαμε για πρώτη φορά τη στολή Hulkbuster, η οποία -όπως υπαινίσσεται και το όνομά της- έχει σχεδιαστεί από τον Τόνι Σταρκ για να τσακίσει τον Χαλκ, όταν ο τελευταίος αρνείται να κάτσει φρόνιμα. Περιμένοντας πώς και πώς να δούμε περισσότερα στη μεγάλη οθόνη, η Kotobukiya (προσοχή, δεν προφέρεται «κοτομπουκιά») μας παρουσίασε μία φιγούρα Hulkbuster και μία φιγούρα Χαλκ να έχουν έρθει στα χέρια.

Φιγούρες Game of Thrones



Οι φιγούρες που κατασκευάζει η Dark Horse με βάση τους χαρακτήρες της αγαπημένης σειράς βιβλίων (και της τηλεοπτικής σειράς) του Τζορτζ Μάρτιν διακρίνονται για τις λεπτομέρειές τους - για αυτό άλλωστε είναι η τιμή τους είναι αρκετά τσιμπημένη. Ενόψει της έναρξης του πέμπτου κύκλου, οι φιγούρες Game of thrones βρέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο στο επίκεντρο της προσοχής.

Πιγκουίνος



Όχι το συμπαθές πτηνό, όχι βέβαια! Αναφερόμαστε σε έναν από τους πιο περιβόητους «Κακούς» του Μπάτμαν, και μιλώντας για έμφαση στη λεπτομέρεια, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην απέξω τη φιγούρα που κατασκεύασε η NECA (σε κλίμακα 1 προς 4), την οποία εάν δεις, θα νομίσεις ότι έχεις μπροστά στα μάτια σου τον χαρακτήρα που υποδύθηκε με μεγάλη μαεστρία ο Ντάνι ντε Βίτο στο “Batman returns”. Πολύ καλές επίσης οι φιγούρες Γκρέμλινς, Μπάτμαν, Σούπερμαν και Εξολοθρευτής.

View-Master

Θυμάσαι εκείνη τη χοντροκομμένη συσκευή που δεχόταν δισκάκια με σλάιντς και σου παρουσίαζε τρισδιάστατες εικόνες; Το View-Master πρωτοπαρουσιάστηκε το 1939, έτσι η Google αποφάσισε να το ανανεώσει λίγο… Τι λίγο, δηλαδή… Το νέο View-Master θα υποδέχεται το Android smartphone σου για να προσφέρει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με τα συνοδευόμενα δισκάκια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης