Η Έντα Γκάμπλερ τρώει... λουκουμάδες

Η Έντα Γκάμπλερ τρώει... λουκουμάδες

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Η Έντα Γκάμπλερ τρώει... λουκουμάδες
Το Citylifε παρακολουθεί το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, δοκιμάζει τα cool soap, βλέπει την παράσταση Έντα Γκάμπλερ, τρώει λουκουμάδες στο Melouk και ακούει Στέφανο Κορκολή.


Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!
Κλείσιμο



2° Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων

Τέσσερις νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από το περασμένο Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, 17 Φεβρουαρίου. Τέσσερις ανερχόμενοι καλλιτέχνες με ξεχωριστό καλλιτεχνικό λόγο αλλά και αισθητική, όλοι τους προικισμένοι με λαμπρές γνώσεις και επαγγελματικές εμπειρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Γεωργία Βαρδαρού και η Άρτεμις Λαμπίρη -που έδειξαν ήδη τις δουλειές τους- και ο Κυριάκος Χατζηιωάννου και η Λία Τσολάκη -που παρουσιάζουν σήμερα και αύριο τις δικές τους- πειραματίζονται με διαφορετικές, ετερόκλητες μεθόδους και μεικτές τεχνικές, βάζοντας στόχο τη συνεχή ανανέωση του χορογραφικού θεάματος και του χορευτικού λόγου. Εστιάζοντας στην ευθύνη του καλλιτέχνη και προβληματιζόμενοι πάνω στον ρόλο του θεατή, δοκιμάζουν τα όρια του χορού, τα διευρύνουν και τα επανατοποθετούν.

Tips
Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Cool Soap

Η Μαρίνα Κοριολάνο Λυκουρέζου και ο Γιάννης Ζαγοριανάκος βρίσκονται πίσω από τα ιδιαίτερα σαπούνια cool soap που φτιάχνονται στην Αίγινα. Η βάση τους είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνδυάζεται με άλλα φυτικά έλαια χωρίς καμία πρόσθετη συνθετική ή χημική ουσία. Φτιάχνονται με τη ψυχρή μέθοδο, η οποία θέλει χρόνο. Τα έλαια ζεσταίνονται αλλά δεν καίγονται, ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά τους. Στη συνέχεια, το σαπούνι ξεκαλουπώνεται, κόβεται και αποθηκεύεται σε προστατευμένο μέρος για 6-8 εβδομάδες για να ωριμάσει. Η εταιρεία δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και τροφοδοτεί πια όχι μόνο την Αίγινα αλλά και καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και πολλά νησιά.

Tips
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της εταιρείας στο site www.coolgreeksoap.com.

Έντα Γκάμπλερ

H Δήμητρα Ματσούκα εμπιστεύεται για ακόμη μια φορά τον Κωνσταντίνο Ρήγο και μεταμορφώνεται σε Έντα Γκάμπλερ για τις ανάγκες της ομώνυμης παράστασης. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο REX ωστόσο κάποια νομικά προβλήματα δεν καθιστούν σίγουρη την πραγματοποίηση της. Σε κάθε περίπτωση η Δήμητρα Ματσούκα θα πάρει το... όπλο της και θα φροντίσει να δώσει λίγο ενδιαφέρον στη βαρετή έγγαμη ζωή της με τον ακαδημαϊκό Γιέργκεν Τέσμαν. Η αμφιλεγόμενη ηρωίδα του Ίψεν από την πρώτη παρουσίασή του έργου το 1891 μέχρι σήμερα έχει αποδοκιμαστεί αλλά και λατρευτεί όσο λίγες, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τη Δήμητρα Ματσούκα.

Tips
Παίζουν ακόμα η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μαριέττα Σγουρδαίου, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Βασιλική Τρουφάκου και ο Γιάννης Τσεμπερλίδης.

Melouk

Λουκουμάδες και κοκτέιλ. Αυτό είναι με δύο λέξεις το Melouk. Το concept all-day καφέ μπαρ που συνδυάζει σε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο βιομηχανικό περιβάλλον πάνω από 50 πιάτα με αλμυρούς και γλυκούς λουκουμάδες με κλασικά και πρωτότυπα κοκτέιλ. Μια συνεχής μάχη ανάμεσα στην παράδοση και τον σύγχρονο χώρο διασκέδασης. Δυνατοί συνδυασμοί λουκουμάδων και κοκτέιλ σε mainstream ρυθμούς με δόσεις rock παλαιότερων δεκαετιών. Στο κατάστημα μπορεί κανείς να δοκιμάσει σπιτικές λεμονάδες και μανταρινάδες, παραδοσιακά γλυκά και brownies της αρεσκείας τους, κατόπιν παραγγελίας!

Tips
Το Melouk βρίσκεται Κολοκοτρώνη 5 στο Χαλάνδρι.


Φάσμα Ασμάτων

Ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των 5 ανέμων για περιορισμένες παραστάσεις στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς.

Στην αγαπημένη σκηνή της Αθηναΐδας θα βρίσκεται για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου ο Στέφανος Κορκολής και η παράσταση Φάσμα Ασμάτων. Πρόκειται για ένα μουσικό φάσμα που περιέχει άσματα, τραγούδια και μουσικές που προέκυψαν από τις εσωτερικές ανάγκες του κάθε δημιουργού, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και λόγο. Κατευθείαν από την ψυχή. Γι’ αυτό άλλωστε άγγιξαν, αγγίζουν και θ’ αγγίζουν τις καρδιές μας. Μαζί με τον συνθέτη η Σοφία Μανουσάκη και οι String Demons.

Tips
Η Αθηναΐδα βρίσκεται Καστοριάς 34-36 στον Κεραμεικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης