Κι ο Αγιος... live θέλει

Κι ο Αγιος... live θέλει

Πέντε live με μία δόση ερωτική μελωδίας

Κι ο Αγιος... live θέλει
Είναι του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, αλλά δεν είσαι από αυτούς που ενθουσιάζονται με τη συγκεκριμένη γιορτή. Έχεις περάσει και τα 20 οπότε τα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και τα κόκκινα τριαντάφυλλα δεν είναι πολύ του στιλ σου. Παρόλα αυτά η γιορτή των ερωτευμένων φέτος έτυχε να πέφτει Σάββατο, οπότε μπορείς να προσαρμόσεις την αποψινή σου έξοδο σε κάτι λίγο πιο ρομαντικό. Παρακάτω επιλέξαμε πέντε live που δεν γίνονται με αφορμή την ημέρα, αλλά σίγουρα θα έχουν μια δόση ερωτική μελωδίας. Τόση όση μπορείς να αντέξεις!

Καντάδα

Κλείσιμο



Η δεύτερη βραδιά που ο Γιώργης Χριστοδούλου θα βρίσκεται στον ιδιαίτερο χώρο του Rabbit Hall (Σολωμού 12, Εξάρχεια) αναμένεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα. Η μέρα ταιριάζει τέλεια με τον τίτλο των εμφανίσεων «Καντάδα» αλλά και το ύφος των τραγουδιών που ο ίδιος έχει επιλέξει να ερμηνεύσει. Ο Γιώργης με την παρέα του θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές με συνοδοιπόρους τα τραγούδια του αλλά και αγαπημένες μελωδίες από το παρελθόν. Αττίκ, Κώστας Γιαννίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Cole Porter, τραγούδια από το σινεμά, tango και βαλς αλλά και βραζιλιάνικη μποσανόβα μπερδεύονται γλυκά για μιάμιση ώρα και μετατρέπουν τη συναυλία σε πραγματική καντάδα. Από αυτές που βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες και ζηλεύουμε που δεν προλάβαμε να ζήσουμε. Μαζί με τον τραγουδοποιό στη σκηνή θα βρεθούν ο
Γιώτης Παρασκευαΐδης στην κιθάρα και ένας καλεσμένος-έκπληξη, ενώ την εικαστική επιμέλεια της παράστασης έχει αναλάβει η La boom της Τατιάνας Κοντούλη.

Love is here to stay




Η πιο... αγαπισιάρικη πρόταση μας είναι αυτή του Gazarte. Και μόνο από τον τίτλο “Love is here to stay” καταλαβαίνεις ότι μπορεί να δεις και μια κόκκινη καρδούλα στο τραπέζι. Αλλά ο Δημήτρης Καλαντζής είναι εγγύηση και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ακούσεις κλασικά ερωτικά τραγούδια. Ο ίδιος στο πιάνο, η Ειρήνη Κωνσταντινίδη με τον Αδάμ Τσαρούχη στο τραγούδι, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα ντραμς, ο Περικλής Τριβόλης στο μπάσο και ο Στράτος Βούγας στο σαξόφωνο, θα βάλουν τα δυνατά τους και θα αφηγηθούν τις πιο hot τζαζ ιστορίες. Από τον Frank Sinatra και τον Tony Bennett έως την Ella Fitzerald και την Billy Holiday. Την ίδια στιγμή, στο Cocktail-Restaurant, στον 1ο όροφο οι σεφ έχουν ετοιμάσει ένα τέλειο ερωτικό δείπνο, ενώ οι παραγωγοί του Pepper 96.6 ανεβάζουν τους ρυθμούς της βραδιάς με ένα πάρτι αφιερωμένο στις δυνατές συγκινήσεις!

Ρετρό




Swing ρυθμοί θα ακουστούν στο Tin Pan Alley από το συγκρότημα που έχει αγαπήσει όσο κανένα αυτό το χώρο. Οι Penny & The Swingin' Cats συντονισμένοι περισσότερο με το κλίμα των αποκριών και λιγότερο με του Αγίου Βαλεντίνου υπόσχονται χορευτική μουσική μέχρι τελικής πτώσεως. Με swing, rock 'n' roll αλλά και τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, οι αγαπημένες μας γάτες θα δείξουν με ποιο τρόπο το ρετρό είναι πάντα της μόδας. Επτά επί σκηνής, με δύο κιθάρες στο κέντρο να σηκώνουν το βάρος και να δίνουν το στίγμα της μπάντας, ενίοτε και με… κόντρες, μία τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα, ο Γιώργος Ζερβός, ανανεωμένος, δυναμικός και η Πέννυ Μπαλτατζή, η leader ερμηνεύτρια του γκρουπ, λαμπερή και γοητευτική περισσότερο από ποτέ.

Ανατολή και δύση




Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique μεταφέρουν για τέσσερις μόνο συναυλίες τη νέα τους παράσταση στο κέντρο της Αθήνας και στην ανανεωμένη Αρχιτεκτονική Live. Με «συμβολική» ημερομηνία έναρξης την ημέρα των ερωτευμένων, η ερμηνεύτρια και οι εξαιρετικοί συνεργάτες της, θα μεταφέρουν την αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική. Ένα πρόγραμμα σχεδόν διονυσιακό, που έρχεται να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση και το καινούριο με το παλιό, ακριβώς όπως συνυπάρχουν και εμπεριέχονται στις μουσικές καταβολές κάθε Έλληνα. Με την ξεχωριστή αισθητική της Ελένης Τσαλιγοπούλου και της σπουδαίας μπάντας της, κάθε live γίνεται μια συναρπαστική εμπειρία, όπου η νοσταλγία και η συγκίνηση της Ανατολής αναμειγνύεται μοναδικά με την ένταση και τον δυναμισμό της Δύσης. Αυτό άλλωστε υποδηλώνει και ο όρος bogaz: Ένα γοητευτικό, αέρινο πέρασμα, από τη μία πλευρά στην άλλη. Και αν αναρωτιέσαι για το στίγμα της ημέρας και μόνο το «Χιλιές σιωπές» να ακούσεις, μέσα είσαι.

Φάσμα Ασμάτων




Ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει, παρουσιάζει ο Στέφανος Κορκολής στην Αθηναΐδα. Το «Φάσμα Ασμάτων» που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο και αγαπήθηκε από το κοινό, επιστρέφει για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου. Μαζί με τον γνωστό συνθέτη οι String Demons δίνουν το δικό τους στίγμα και ερμηνεύουν τραγούδια από τον Θεοδωράκη μέχρι τον Πιατσόλα. Πρωταγωνίστρια της βραδιάς η μόλις 19 χρονών Σοφία Μανουσάκη με την εντυπωσιακή φωνή για το νεαρό της ηλικίας της. Κομμάτια που ερμηνεύουν όλοι μαζί -και το κοινό- σαν μια καλοκουρδισμένη παρέα και μας γυρνάνε πίσω εκεί όπου οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης