Γιάννος και Μάκης

Γιάννος και Μάκης

Συνεργάτες αλλά και καλοί φίλοι, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετούν ο ένας τον άλλο και δεν σταματούν να μας εκπλήσουν 

Γιάννος και Μάκης
«Είμαστε μία παρέα» έλεγε πριν λίγο καιρό ο Μάκης Παπαδημητρίου στον Δημήτρη Χαλιώτη. Τότε βρισκόντουσαν στις πρόβες για την παράσταση “Loot” που παίζεται με μεγάλη επιτυχία κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και ο Γιάννος Περλέγκας παίζει μαζί με την Κατερίνα Λυπηρίδου, τον Όμηρο Πουλάκη, τον Δημήτρη Πασσά και τον Γιώργο Μακρή. 
Σήμερα οι δύο φίλοι και στενοί συνεργάτες βρίσκονται λίγες ώρες μακριά από την πρεμιέρα της παράστασης «Ιμμάνουελ Καν» που σκηνοθετεί ο Γιάννος και πρωταγωνιστεί ο Μάκης. Γιατί σε αυτή την περίπτωση όταν μιλάμε για παρέα, κυριολεκτούμε. Μαζί τους στη σκηνή της Φρυνίχου, στο Θέατρο Τέχνης, θα βρεθούν η Κατερίνα Λυπηρίδου, ο Γιάννης Καπελέρης, ο Σύρμω Κεκέ, ο Χρήστος Μαλάκης και ο Μιχάλης Τιτόπουλος.



Και αν το “Loot” είναι μια πολύ καλά στημένη και ανατρεπτική κωμωδία, ο Καν είναι ένα έργο κατά βάση φιλοσοφικό. Ένα ποιητικό έργο που μιλάει με πικρό χιούμορ για την πνευματική τύφλωση που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ο Γερμανός διαφωτιστής του 18ου αιώνα έρχεται στο σήμερα και ταξιδεύει με ένα υπερωκεάνιο προς τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας κι ελπίζει ταυτοχρόνως πως οι γιατροί της Αμερικής θα θεραπεύσουν το γλαύκωμα από το οποίο πάσχει. Ο Μπέρνχαρντ φαίνεται να λέει πως η φιλοσοφία αρρωσταίνει τους ανθρώπους αντί να τους γιατρεύει, θρηνώντας σαρκαστικά για την αντιπνευματική εποχή μας, που μοιάζει να τελειώνει. Η περίπτωση του τυφλωμένου φιλοσόφου γίνεται η αφορμή για να γελάσουμε με την κατάθλιψή μας, για να αποτρέψουμε τον μαρασμό μας.

Κλείσιμο


Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννος Περλέγκας θα σκηνοθετήσει, σε αντίθεση με τον φίλο του, Μάκη Παπαδημήτριου, που βρίσκεται πέμπτη φορά σε αυτή τη θέση. «Μου αρέσει, αλλά δεν είναι αυτό που λες “θέλω να γίνω σκηνοθέτης”. Προέκυψε και μπορεί να προκύψει και στο μέλλον. Βασικά ηθοποιός είμαι. Είναι όμως οι συνθήκες τέτοιες που το κάνω κι αυτό», εξηγεί ο Μάκης ενώ την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο φίλος του που θέλησε να σκηνοθετήσει για να κάνει κάτι διαφορετικό αλλά δεν είναι πρωτίστως αυτή η φιλοδοξία του. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς τους που φροντίζουν να υπερασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έχουν επιλέξει να πράξουν. Είτε είναι πάνω στη σκηνή, είτε κάθονται στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης