Επανεκδόσεις διάσημων adventure games

Επανεκδόσεις διάσημων adventure games

Αγαπημένα '90s παιχνίδια επιστρέφουν προσαρμοσμένα στο σήμερα

Επανεκδόσεις διάσημων adventure games
Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το remastered Grim Fandango
. Για όσους δεν το ξέρουν, το Grim Fandango βγήκε αρχικά το 1998 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα adventure παιχνίδα όλων των εποχών. Έξυπνο, αστείο με μπόλικο μαύρο χιούμορ και δυνατή ιστορία σε συνδυασμό με εμπνευσμένους γρίφους.

Κλείσιμο


 Με αφορμή τη κυκλοφορία του
Grim Fandango παρουσιάζουμε και κάποια άλλα διάσημα adventures που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα και προσφέρουν όμορφες ώρες διασκέδασης σε όσους τα είχαν παίξει και παλιότερα, αλλά και σε όσους τα δοκιμάσουν τώρα για πρώτη φορά.


Monkey Island 1 & 2: Special Editions



 Θεωρήθηκε από πολλούς το καλύτερο adventure όλων των εποχών. Η αγαπημένη LucasArts χτύπησε διάνα. Από το 1990 έως το 1999 κυκλοφόρησαν πέντε τίτλοι. Πρωταγωνιστής ένας τρομερός τύπος με το απίθανο όνομα Guybrush Threepwood, ο οποίος κυνηγάει το όνειρο του: να γίνει πειρατής στην Καραϊβική. Στην προσπάθεια του αυτή θα έρθει αντιμέτωπος με φαντάσματα και νεκροζώντανους, ενώ θρυλικές έχουν μείνει οι « μάχες βρισίματος»! Το 2009 κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά μια Special Edition έκδοση του πρώτου παιχνιδιού, ενώ τον επόμενο χρόνο και του δεύτερου. Με καινούργια γραφικά, φωνές και ορχηστρικό soundtrack και με την επιλογή να μπορεί ο παίχτης να επιλέξει τη πρωτότυπη ή τη καινούργια version πανεύκολα δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.



Broken Sword 1 & 2: Director’s Cut



Εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα και θρύλους η σειρά Broken Sword κατάφερε να συνδυάσει τέλεια περίπλοκο σενάριο με ίντριγκα και ανατροπές, αγωνία και ιδιαίτερο χιούμορ. Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος George Stobbart βρίσκεται μπλεγμένος σε ιστορίες χωρίς να το περιμένει και με τη βοήθεια της γαλλίδας Nico Collard προσπαθούν να ξεσκεπάσουν κρυμμένες αδελφότητες και παγκόσμιες συνομωσίες. Τα δυο πρώτα παιχνίδια είχαν κυκλοφορήσει το 1996 και 1997, ενώ τα καινούργια προσφέρουν επεξεργασμένα γραφικά και έλεγχο ενώ προστέθηκαν κάποια καινούργια κομμάτια που μπορείς παίξεις.



Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition



Το Gabriel Knight έγινε γνωστό για τα πανέξυπνα σενάρια του. Και εδώ υπάρχει έξυπνο χιούμορ, αλλά κυριαρχεί το σασπένς, η αίσθηση τρόμου και οι συνεχείς ανατροπές. Σε αυτά τα ντεντεκτιβικά θρίλερ ένιωθες πως ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνία... Φέτος κυκλοφόρησε μια επετειακή έκδοση του πρώτου παιχνιδιού 20 χρόνια μετά. Τα γραφικά μετατράπηκαν σε 3D, οι φωνές άλλαξαν, ενώ προστέθηκαν και νέοι γρίφοι. Με διάφορους να προτιμούν το original παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως αυτή η μορφή έδωσε τη δυνατότητα σε νεότερους παίχτες να έρθουν σε επαφή με ένα παιχνίδι που πραγματικά αξίζει.



Leisure Suit Larry: Reloaded



Από το 1987, η Sierra ξεκίνησε αυτή τη σειρά που έμελε να συζητηθεί πολύ. Ο κακόμοιρος Larry είναι ένας μεσόκοπος παρθένος πηγαίνει στο Lost Wages με σκοπό να χάσει την παρθενιά του... Θεωρήθηκε κάπως προχωρημένο για την εποχή του, παρόλο που στην ουσία είναι περισσότερο αστείο και γλυκό παρά πονηρό, και στη συνέχεια μετατράπηκε σε κάτι κλασικό. Το 2012 και με τη βοήθεια των αναρίθμητων φίλων του παιχνιδιού στο Kickstarter κυκλοφόρησε η επανέκδοση που έχει καινούργια γραφικά και voice over, ενώ προστέθηκαν καινούργιοι γρίφοι και διαφοροποιήθηκαν ορισμένοι παλιοί.



Simon the Sorcerer 1 & 2



Ο Simon είναι ένα συνηθισμένος τυπάκος που τηλεμεταφέρεται σε ένα μαγικό κόσμο με γίγαντες, νάνους και πλάσματα των βάλτων, και αναλαμβάνει διάφορες αποστολές για να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του... Με πολλές αναφορές σε βιβλία και ταινίες του φανταστικού και γερές δόσεις βρετανικού φλεγματικού χιούμορ είναι εξαιρετικά αστείο και σαρκαστικό ενώ οι φωνές είναι αξιομνημόνευτες. Κυκλοφόρησαν πρόσφατα για iOS και Android και είναι εκεί έξω για να τα ανακαλύψει και μια νέα γενιά παιχτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης