Όπως λέμε «σπίτι» μας

Όπως λέμε «σπίτι» μας

Ένα στέκι του Κεραμεικού δίνει το στίγμα μιας νέας εποχής

Όπως λέμε «σπίτι» μας
Mέσα σε ένα παλιό οίκημα της οδού Θερμοπυλών 41, στον Κεραμεικό, το οποίο ανήκει σε άλλες, πιο ρομαντικές εποχές, «κρύβεται» ένα απόλυτα μοντέρνο bar. Το ΧΑΟΥΖ. Απευθύνεται στους οπαδούς της καλής χορευτικής, soul, funk, swing, reggae και jazzy μουσικής που θέλουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους ακούσματα σε ένα περιβάλλον «προχωρημένου σπιτιού» συνοδεία καλής ποιότητας ποτών και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές. Η πόλη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει δίνει ζωή σε, λίγο πολύ, ξεχασμένες γειτονιές της όπως αυτή. Μια βόλτα στους γύρω δρόμους αποκαλύπτει την αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όταν ήταν φανερά υποβαθμισμένη. Σήμερα, χώροι τέχνης, θέατρα, μπαρ, cafe, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία δίνουν το νέο στίγμα. 



Κλείσιμο
Με μπροστάρηδες νέους ανθρώπους, ταλαντούχους, ανήσυχους και δημιουργικούς, που φτιάχνουν μικρές επιχειρήσεις όπως το XAOYZ, ο Κεραμεικός περνάει το κατώφλι μιας νέας εποχής. Ο Γιώργος
και ο
Βαγγέλης, υπεύθυνοι του χώρου τον τελευταίο ένα χρόνο, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ο Γιώργος μιλώντας για τις αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή σχολιάζει ότι η διαφορά από το παρελθόν είναι όντως τεράστια. «Δεν μπορούσες να περπατήσεις στους δρόμους χωρίς την αίσθηση του φόβου επειδή κυκλοφορούσαν πολλοί ναρκομανείς», λέει. «Ένας φίλος μου, που επέστρεψε μετά από καιρό και του οποίου του είχαν κλέψει την μοτοσικλέτα εδώ, μου έλεγε πόσο διαφορετική είναι τώρα η γειτονιά, πόσο περισσότερο ασφαλής». Οι παρέες νέων που κυκλοφορούν πλέον όλες τις ώρες κάνουν σαφώς τη διαφορά. Νέες επιχειρήσεις ξεφυτρώνουν σε πολλά σημεία που ήταν έρημα δίνοντας ζωή στη γειτονιά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι που εξακολουθούν να βλέπουν ακόμα με επιφύλαξη αυτή την ανάπτυξη. «Αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε» λέει ο Γιώργος. «Πώς δηλαδή δεν εκτιμούν την καθαριότητα και την ασφάλεια. Μαζί με άλλους επιχειρηματίες έχουμε καταλήξει ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές γειτονιές και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα παρά μόνο υπομονή».



Το ΧΑΟΥΖ διαθέτει στο εσωτερικό του μια μεγάλη αυλή όπου το καλοκαίρι ανεβαίνουν μικρές θεατρικές παραστάσεις, live και stand up comedy, ενώ στο εσωτερικό μικρές πινελιές από αντικείμενα παραδοσιακά έρχονται να συμπληρώσουν άλλες με πολύ πιο μοντέρνο χαρακτήρα. Τον χειμώνα λειτουργεί από τις 18:00 έως αργά, το καλοκαίρι από τις 10:00 το πρωί με καφέ, ενώ η μπύρα ξεκινά από τα 2,5 ευρώ και τα ποτά από τα 6 ευρώ. Ένα από τα νέα αγαπημένα στέκια της πόλης γίνεται κάτι σαν το «σπίτι» μας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης