Για την «Κόκκινη Μαρία»

Για την «Κόκκινη Μαρία»

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης μιλάει για το νέο του βιβλίο

Για την «Κόκκινη Μαρία»
Ο Κυριάκος Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Και συνεχίζει να μένει εκεί.  Είναι συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων και συνιδρυτής του διαδικτυακού ραδιοσταθμού Amagi, ενώ γράφει και σενάρια για κόμιξ, άρθρα και κριτικές βιβλίων σε διάφορα Μέσα. Μας μίλησε για πρόσφατο βιβλίο του «Κόκκινη Μαρία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Κλείσιμο

«Ένα αγόρι ερωτεύεται, και μάλιστα ερωτεύεται παράφορα, αν και —καθώς δεν είναι παρά ένα μικρό αγόρι— δεν το ξέρει, δεν το καταλαβαίνει. Το αντικείμενο του έρωτά του, ένα αγγελικό κοριτσάκι που αρνείται να μιλήσει, θα τον πάρει από το χέρι και θα τον οδηγήσει σε μια κρυμμένη, μυστική κοινωνία παιδιών με αλλόκοτα ονόματα, που ζουν ακριβώς κάτω από τα πόδια μας. Κι εκεί κάτω, στις παλιές στοές και στις σήραγγες του Μετρό, όλοι και όλα θα παραδοθούν (ή, τελικά, δεν θα παραδοθούν) σ’ εκείνο που μια ολόκληρη ζωή πάσχιζαν να αποφύγουν: στη σκληρότητα, στη βία, στο αίμα, στο μεγάλο Κακό.

»Ωστόσο, κάπου εκεί στους υπονόμους ζει και η προστατευτική και γεμάτη αγάπη Κόκκινη Μαρία: μια “Παναγία”, που υπάρχει και θα υπάρχει πάντα για να σώζει τα παιδιά — και ίσως και τα μεγαλύτερα παιδιά. Η Κόκκινη Μαρία, μια αρχετυπική μητέρα, μπορεί να είναι ο καθένας μας. Μακριά από κάθε ηθικολογία, σε μια εποχή —ή σε μια ζωή, καθώς οι εποχές δεν αλλάζουν— που η δυστυχία δείχνει κάθε μέρα τα δόντια της, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, ίσως θα μπορούσαν να μας εμπνεύσουν. Αλλά και η μη ανταπόδοση, και η συγγνώμη, που είναι πάντα πιο δυνατές από κάθε εξουσία, κάθε βία, κάθε Κακό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης