Το κορίτσι με τα χρυσά δάχτυλα

Το κορίτσι με τα χρυσά δάχτυλα

Η Ελεονώρα Αποστολίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό νέων ταλαντούχων μουσικών της Νέας Υόρκης

Το κορίτσι με τα χρυσά δάχτυλα
Δεν είναι ούτε 20 χρόνων και όμως έκανε το μουσικόφιλο κοινό της Νέας Υόρκης να ψάχνει να βρει τα βιογραφικά της στοιχεία. Το κορίτσι από την Πρεβέζα άφησε κριτική επιτροπή και κοινό με το στόμα ανοιχτό και απέσπασε το Χρυστό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό νέων ταλαντούχων μουσικών της Νέας Υόρκης ‟Passion of Music 2015”. Οι γνώστες εξάλλου του είδους ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να διακριθεί κανείς όταν έχει απέναντι του νέους από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και την Αμερική.

Η Ελεονώρα Αποστολίδη, γεννημένη στην Πρέβεζα το 1995, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα και την Κυριακή 8 Μαρτίου θα βρεθεί στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης για να βραβευτεί και να συμμετάσχει σε ένα ρεσιτάλ προς τιμήν όλων των διακριθέντων.  Το νεαρό κορίτσι, με την καθοδήγηση της μητέρας της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε πολύ μικρή ηλικία στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Από τη νεαρή ηλικία των 6 ετών συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις και συναυλίες του ωδείου, καθώς και σε συναυλίες άλλων φορέων και οργανισμών.

Τον Μάρτιο του 2002 πήρε μέρος στο 'International Competition of Young Performers' που διεξήχθη στην Αθήνα και της απενεμήθη ο τίτλος 'Soloist', ενώ τον επόμενο χρόνο, σε ηλικία 8 ετών, παρουσιάστηκε στην εκπομπή της ΕΤ-1, "10-2". Τον Μάρτιο του 2010 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια χρονιά έλαβε δίπλωμα πιάνου με άριστα και πρώτο βραβείο υπό την επίβλεψη του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου με τον οποίο συνεχίζει μαθήματα έως και σήμερα.

Τον Νοέμβριο του 2011 απέσπασε το τρίτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της «Τέχνης», η τελική φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Δημοτικής Oρχήστρας της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές της στο ωδείο έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστ, όπως οι Ναταλία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Τουφεξής, Daniel Blumenthal και Orsolya Szabo.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης