Η Μπλανς σήμερα ακούει -και- ρεμπέτικα

Η Μπλανς σήμερα ακούει -και- ρεμπέτικα

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Η Μπλανς σήμερα ακούει -και- ρεμπέτικα
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος»
, ψωνίζει από τη
Sophia, ακούει τη
Χριστίνα Μαξούρη
Κλείσιμο
, πίνει το ποτό του στο CV Distiller
, και απολαμβάνει τη παράσταση
«Σιωπή».

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Λεωφορείο ο πόθος

Με τον μυθικό ήρωα Στάνλεϊ Κοβάλσκι αναμετριέται ο Τάσος Ιορδανίδης στην παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς που παρουσιάζεται στο Θέατρο Ανεσις. Μαζί του η Κατερίνα Λέχου στο ρόλο της εμβληματικής Μπλάνς Ντυμπουά και ο Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε στη σκηνοθεσία. Η Μπλανς Ντυμπουά, μια υπερευαίσθητη, ώριμη ηλικιακά -και διόλου συναισθηματικά- γυναίκα φτάνει εξαντλημένη και πάμπτωχη στην πόρτα της μικρότερης αδελφής της Στέλλα και του συζύγου της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η Μπλανς εγκαθίσταται σχεδόν απρόσκλητη στο ολίγων τετραγωνικών φτωχικό σπίτι του ζευγαριού και επιμένει να ζει νοσταλγώντας περασμένα «μεγαλεία». Η κόντρα της Μπλανς με τον πουριτανό και σκληροτράχηλο οικονομικό μετανάστη από την Πολωνία, Στάνλεϊ, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό.

Tips
Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος.
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαριάνθη Φωτάκη, Αντώνης Βαρθαλίτης


Δανεικά παπούτσια

H Χριστίνα Μαξούρη αγαπάει το θέατρο όσο και τη μουσική. Και καταφέρνει να εντυπωσιάζει και στα δύο. Αυτό τον καιρό τη βρίσκουμε σε μια απόλυτα δική της ιδέα, «Τα δανεικά παπούτσια». Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων η Χριστίνα τραγουδάει a cappella τραγούδια ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, γαλλικά αλλά και... μοιρολόγια. Ένα ευρύ μουσικό φάσμα με ελάχιστη συμμετοχή μουσικών οργάνων, κείμενα του Χατζιδάκι και ποιήματα του Λειβαδίτη. «Τα δανεικά παπούτσια» παρουσιάζονται στις 29 Ιανουαρίου με την φιλική συμμετοχή της Ματούλας Ζαμάνη και στις 5 Φεβρουαρίου με την Μαρία Παπαγεωργίου.

Tips
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων βρίσκεται Κύπρου 91Α και Σικίνου στην Κυψέλη.


Sophia

Η Αλεξάνδρα Αλευρά -της εταιρείας SANDRA- και η δημιουργική ομάδα της εμπνεύστηκαν από την αρχαία Ελλάδα για την καινούργια σειρά τους Sophia. Το όνομα δηλώνει και τη βασική ιδέα των αντικειμένων, να διαδώσουν εκτός από τις ομορφιές της χώρας μας και την αρχαία ελληνική σοφία. Η συλλογή περιλαμβάνει διακοσμητικά αντικείμενα βασισμένα σε μια ιδέα ομορφιάς, υγείας, νίκης, αντοχής και σθένους. Μαξιλάρια, γλυπτά, μέχρι και κοσμήματα εμπνευσμένα από διάσημα έργα τέχνης όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης τα οποία φέρουν ως επιγράμματα εξίσου διάσημα ρητά φιλοσόφων.

Tips
Μάθετε περισσότερα για το brand στο sophia.com.gr.


Σιωπή

Η Πέρσα Σταματοπούλου, μια χορογράφος που πρωτοστάτησε στα δρώμενα του σύγχρονου ελληνικού χορού τις τελευταίες δυο δεκαετίες, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη νέα της δημιουργία «Σιωπή». Η χορογράφος αντιλαμβάνεται τη σιωπή ως λυτρωτικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και αναρωτιέται: Γιατί οι άνθρωποι σωπαίνουν; Έχουν υποστεί κάποιο σοκ; Θέλουν να πάρουν απόσταση για να προστατευτούν ή έπεται μια επανάσταση που κοχλάζει στο σώμα και στο βλέμμα; H Πέρσα Σταματοπούλου αποπειράται να μεταφράσει κινητικά τα παραπάνω ερωτήματα και να διερευνήσει επί σκηνής την εμπειρία της σιωπής: πριν και μετά τη σύγκρουση, πριν και μετά την πτώση, πριν και μετά την απόφαση, πριν και μετά το τραυματικό γεγονός.

Tips
Η παράσταση ανεβαίνει από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου
Χορεύουν: Ιωάννα Αποστόλου, Τάσος Καραχάλιος, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Άρης Παπαδόπουλος


CV Distiller

Οι περισσότεροι γνωρίζαμε ήδη το CV Distiller από την θητεία του δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως αλλά το καινούργιο μαγαζί πίσω από το Hilton το λατρέψαμε. Ένα all day bar που σε ταξιδεύει στο χρόνο και έχει μια από τις καλύτερες κάβες της χώρας. Το νέο hot spot της Χατζηγιάννη Μέξη θυμίζει έντονα μπαρ ευρωπαϊκής πόλης και μάλλον θα το τοποθετούσες σε κάποια συνοικία του Παρισιού. Μουσική με jazz, soul ρυθμούς και πάνω από 600 ετικέτες ουίσκυ. Όλα αυτά σε ένα χώρο που μπορείς πραγματικά να απολαύσεις το ποτό σου αλλά και να δοκιμάσεις καινούργιες γεύσεις και προτάσεις.

Tips
Το CV Distiller βρίσκεται στον αριθμό 7 της Χατζηγιάννης Μέξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης