Το στοίχημα των Gates

Το στοίχημα των Gates

Αισιόδοξο για το μέλλον της ανθρωπότητας το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων

Το στοίχημα των Gates
Το ζεύγος των δισεκατομμυριούχων Bill και Melinda Gates είναι γνωστό όχι μόνο για την επιτυχία του αλλά και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την πορεία που παίρνει ο κόσμος στον οποίο ζούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Ανάμεσα στις δραστηριότητες των δύο τους είναι και μια λίστα προβλέψεων με τίτλο «Το στοίχημά μας για το μέλλον» που δημοσιεύουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή και η οποία περιλαμβάνει διάφορους τομείς όπως παιδεία, φτώχεια κλπ. Η φετινή λίστα του ζεύγους είναι, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα αισιόδοξη, σε μια εποχή που η απαισιοδοξία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες. Τα σχόλια δικά σας. 

Όπως διαβάζουμε: «οι ζωές των ανθρώπων στις φτωχές χώρες θα βελτιωθούν τα επόμενα 15 χρόνια με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας».

«Η παιδική θνησιμότητα θα μειωθεί και περισσότερες ασθένειες θα εξαλειφθούν. Την τελευταία φορά που μειώσαμε την παιδική θνησιμότητα κατά το ήμισυ πήρε 25 χρόνια. Θα το καταφέρουμε πάλι σε 15 χρόνια». 

«Η Αφρική θα είναι σε θέση να θρέψει τον εαυτό της. Σε αυτό πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν αγροτικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα βοηθήσουν τους αφρικανούς αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 50%».  

«Ευέλικτα τραπεζικά συστήματα, όπως αυτά που εφαρμόζονται στην Κένυα, θα βοηθήσουν τους φτωχούς ν' αλλάξουν τις ζωές τους».
Κλείσιμο

«Μια περισσότερο αναπτυγμένη τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στην παιδεία, ακόμα και σε σημεία του πλανήτη που σήμερα θεωρούνται καταδικασμένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης