Η πεντάδα της γεύσης

Η πεντάδα της γεύσης

Επισκεφθήκαμε το Cinco που συνδυάζει γεύσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία και τη Ν. Αμερική

Η πεντάδα της γεύσης
Στα ισπανικά σημαίνει πέντε. Όσοι είναι δηλαδή και οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι παράλληλα αποτελούν και το team το οποίο "τρέχει" το μαγαζί. Λειτουργεί στο Κολωνάκι εδώ και περίπου δύο χρόνια και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια των κατοίκων της περιοχής, αφού μπορεί να πάει κανείς όλες τις ώρες της ημέρας και να απολαύσει από καφέ μέχρι φαγητό και ποτό.

Αρχικά το μαγαζί ξεκίνησε έχοντας ως βάση την ισπανική κουζίνα, όμως αργότερα προστέθηκαν και άλλες δύο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η τριπλέτα JSP, που συνδυάζει ιαπωνικές, ισπανικές και περουβιανές γεύσεις. Όλα τα φαγητά σερβίρονται σε μορφή tapas ενώ στόχος, όπως μας είπε και ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, είναι "να υπάρχει ως βάση η ελληνική κουζίνα, η οποία όμως θα έχει επιρροές από την ιαπωνική και την περουβιανή".

Στα οινοπνευματώδη, υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία με κρασιά από Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή και Ν.Ζηλανδία, ενώ από μπίρες ξεχωρίζει η Estrella Inedit, η Pilsner Urquell και η Kozel Dark. Aν πάλι κάποιος θέλει κάτι διαφορετικό μπορεί να δημιουργήσει το δικό του κοκτέιλ ή να αφήσει την...τύχη του στις πρωτότυπες εμπνεύσεις των barmen.

Κλείσιμο
Η αισθητική είναι επίσης πάρα πολύ καλή, καθώς συνδυάζει βιομηχανική διακόσμηση με μπρούτζινα φωτιστικά, όμως τη διαφορά κάνει η μεγάλη μπάρα η οποία πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι του καταστήματος, χωρίζοντας το bar από τα υπόλοιπα τραπέζια. H μουσική είναι διακριτική, συνδυάζοντας rock, lounge και funky.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης