«Τραγικός» τροβαδούρος

«Τραγικός» τροβαδούρος

Ο Ευριπίδης Σαμπάτης και η παρέα του έρχονται για μια βραδιά στο six D.O.G.S. για να μας δείξουν πως κάνεις ποπ με... πιάνο

«Τραγικός» τροβαδούρος
Oι Evripidis and his tragedies την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου θα χαρίσουν στο κοινό τραγούδια αγαπημένα, μελωδίες από soundtrack αλλά και κομμάτια από τον νέο τους δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Προορισμός φυσικά το αγαπημένο six D.O.G.S της οδού Αβραμιώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ευριπίδης έχει σπουδές κλασικής μουσικής αν και έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου, όπως ο ίδιος λέει, άκουγαν κυρίως ελληνικά. Παίζει πιάνο από επτά ετών και έχει περάσει μεγάλο διάστημα της ζωής του στα ωδεία. Από εκεί άλλωστε γνωρίζει και κάποια από τα μέλη της μπάντας. Μέχρι τα δέκα του είχε μεγαλεπήβολα σχέδια και ήθελε να γίνει σαν τον Μότσαρτ. Μότσαρτ, βέβαια, δεν έγινε, ούτε τον κέρδισε η κλασική μουσική -η οποία, όπως επισημαίνει, θέλει πολλή μελέτη-, αλλά μουσικά βρήκε το δικό του δρόμο. Έναν δρόμο που τον οδήγησε στην Ισπανία, μια πόλη που έγινε για τον Ευριπίδη έμπνευση για το καινούργιο του υλικό. Ο ίδιος γράφει κυρίως αυτοβιογραφικά και φυσικά από το υλικό δεν λείπει ποτέ ο έρωτας. 

Ο δεύτερος δίσκος τους “A Healthy Dose of Pain” έχει εντονότερο το τραγικό στοιχείο και σύμφωνα με τον δημιουργό μιλάει για βίαιες αλλαγές, για την απώλεια της παιδικότητας, για τις εμπειρίες του. Στα live του προλογίζει τα κομμάτια, με πικρό χιούμορ, αλλά και έξυπνες ατάκες για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα ανάμεσα στη λυπητερή μουσική του και να ρίξει το αγκίστρι σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τα τραγούδια του, αναφέρει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης