Οι έρωτές σου σε τραγούδια

Οι έρωτές σου σε τραγούδια

Πέντε ιστορίες του Φοίβου Δεληβοριά που έχεις σίγουρα ζήσει

Οι έρωτές σου σε τραγούδια
Ο Φοίβος Δεληβοριάς γράφει κυρίως βιωματικά. Το έχει πει δεκάδες φορές ο ίδιος, φαίνεται και από τους στίχους των τραγουδιών του. Και μπορεί να μην ξέρουμε με σιγουριά αν η ιστορία με τη Δάφνη είναι ακριβώς αληθινή, ούτε αν όντως τον έκανε χάλια αυτή η κακούργα σερβιτόρα, αλλά το πιστεύουμε και το τραγουδάμε με πάθος. Σαν να συμβαίνει σε εμάς. Με αφορμή τις εμφανίσεις του τραγουδοποιού που αρχίζουν στο Passport αυτό το Σάββατο, επιλέξαμε 5 ερωτικές του ιστορίες που θα μπορούσες να γράψεις και εσύ. Όχι επειδή γράφεις το ίδιο καλούς στίχους αλλά επειδή, δεν μπορεί, θα έχεις και εσύ φάει μια χυλόπιτα της προκοπής.

1. Αυτή που περνάει



Είναι σαν τότε που είδες μια πανέμορφη κοπέλα στο δρόμο και ξαφνικά η Αθήνα σού φάνηκε μια υπέροχη πόλη; Που εκείνη πέρναγε τη Σταδίου και εσύ έβλεπες γοητευτική ακόμα και την κίνηση μπροστά από την Κοραή. Η δική του οπτασία κράταγε τσάντα Ελευθερουδάκης και ανηφόριζε την Μπενάκη. Η δική σου μπορεί να ήταν κάπου πιο βόρεια, ή ακόμα και στη θάλασσα. Δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα λουλουδάκια που βλέπεις ξαφνικά να φυτρώνουν για έναν άγνωστο άνθρωπο και η επιθυμία σου να θέλεις να τον ακολουθήσεις. Φυσικά δεν το κάνεις, αλλά θα μπορούσες. Όπως θα μπορούσες και να τον παντρευτείς. Αλλά ούτε αυτό έκανες. Ε, ας πρόσεχες!
Κλείσιμο

2. Χάλια



Γιατί η ιστορίας μια κρυφής αγάπης πάντα γοητεύει. Και αν το “Μια βραδιά στο Λούκι” των Κατσιμιχαίων είναι η ιστορία της καλύτερης χυλόπιτας, το “Χάλια” είναι ο καλύτερος μη εκφρασμένος έρωτας. Από αυτούς που ζεις μόνος σου, πονάς μόνος σου, το ξέρουν οι φίλοι και οι συγγενείς, αλλά όχι το μήλον της Εριδος. Κάπως έτσι ήταν και η μοιραία σερβιτόρα του Φοίβου. Τον έκανε συνέχεια χάλια. Όχι επειδή δεν τον ήθελε, αλλά επειδή λέει τόσο γοητευτικά αυτό το “Θα πιείτε κάτι;” και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σου αδειάζει το τασάκι. Ο Φοίβος καταλαβαίνει ότι και εκείνη θα έχει πονέσει για κάποιον άλλο που θα την έκανε να νιώσει χάλια, αλλά παρόλα αυτά δεν της αποκαλύπτει τον έρωτά του. Υπόσχεται να το κάνει όμως αύριο. Σου θυμίζει κάτι;

3. Ο.Κ



Σε αυτή την περίπτωση, τη γυναίκα της ζωής σου την ήξερες. Και μάλιστα είχες και σχέση μαζί της. Μόνο που, γι' αυτή τη σχέση, συμφωνούσες μόνο εσύ και αυτή. Και για την ακρίβεια, μόνο εσύ. Γιατί, από τη δική της πλευρά, όλοι ήταν εναντίον σου. Όλοι όμως. Η μαμά της -εννοείται-, αλλά και ο σκύλος της οικογένειας, που συνεχώς σου γάβγιζε. Ο μπαμπάς της, που σε ρώταγε όλο για το Θρύλο και ας ήξερε τι ομάδα είσαι, αλλά και η γιαγιά της, που διέδιδε ότι είσαι γκέι. Το μωράκι τους, που έκλαιγε γοερά και μόνο που το πλησίαζες, αλλά και η ίδια, που έβρισκε όλο προβλήματα. Ε, πόση υπομονή να κάνεις και εσύ; (και ο Φοίβος μαζί σου). Γιατί όταν οι φίλοι του τον ρωτούσαν πώς περνάει, εκείνος έλεγε Ο.Κ. Το θέμα είναι όμως τι θα έλεγε αυτή...

4. Το βαλσάκι της Δάφνης ή Super Ferry



Καλοκαιρινοί έρωτες. Τεράστιο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Ακόμα πιο τεράστιο στη ζωή μας. Δεκάδες τραγούδια, στίχοι, βίντεοκλιπ, ηλιοβασιλέματα και μακριά φορέματα να ανεμίζουν σαν αυτό της Έλενας Ναθαναήλ στο “Επιχείρησις Απόλλων”. Στο τραγούδια, όπως και στη ζωή, τα πράγματα είναι πιο απλά συνήθως. Ένα πάρτι κάποιου Κοκκίνη, βότκα με λεμόνι, θάρρος ή αλήθεια και μια Δάφνη. Η νύχτα φεύγει, το super ferry έρχεται και από το Νημποριό ο ήρωας μεταφέρεται απελπισμένος στην Αθήνα. Το πολύ πολύ, αν είναι και ταλαντούχος, της γράφει ένα τραγούδι - και μέχρι εκεί.

5. Χωρίς



Ερωτεύτηκες. Σε ένα μπαρ, στο δρόμο, σε ένα νησί. Όλα πήγαν καλά και μετά όλα πήγαν στραβά. Και έμεινες πάλι μόνος και θλιμμένος. Δεν μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου χωρίς εκείνη, δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα είναι κάποιος άλλος δίπλα της. Γενικώς δεν μπορείς να κάνεις καμία θετική σκέψη. Αλλά το παίζεις και λίγο κουλ για ξεκάρφωμα. Την αγαπάς, θέλεις το καλό της, την παροτρύνεις να βρει αυτό που πάντα αναζητούσε. “Γίνε εκείνο που σου μοιάζει και για μένα μη σκεφτείς” καταλήγει ο Φοίβος μετά από σκέψη και δάκρυα. Γιατί αυτό το “η ζωή που μου απομένει θα έχει ακόμα ένα χωρίς” είναι, όπως και να το κάνεις, σπαραχτικό. Και ξέρω πολύ καλά ότι συμφωνείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης