Η δική μας πόλη

Η δική μας πόλη

Η Αθήνα μετατρέπεται σε καμβά στην έκθεση "Our City"

Η δική μας πόλη
Η Αθήνα ως καμβάς, πηγή έμπνευσης για τον φωτογραφικό φακό του φωτογράφου και φωτορεπόρτερ Γιώργου Μουρατίδη
, ξεπροβάλει από τις 27 Δεκεμβρίου και για δύο εβδομάδες στον πολυχώρο
Loukoumi Bar στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι. Πρόκειται για μια ξεχωριστή, ονειρική καταγραφή/παρουσίαση της πόλης με τίτλο
"Our City"
Κλείσιμο
 στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μουρατίδης. «Η ανάγκη μου για μια καλαίσθητη πόλη με απομόνωσε για καιρό σε συγκεκριμένες διαδρομές», σημειώνει για την δουλειά του. «Μετά, άρχισα να βλέπω την πόλη μέσα από καλειδοσκόπιο, έβλεπα παντού φανταστικές συμμετρίες, αόρατες γειτονιές» συμπληρώνει.



Ξεκίνησε να φωτογραφίζει ακολουθώντας μια βασική αρχή: «τα σημεία φυγής για το βλέμμα μας», όπως λέει ο φωτογράφος, ο οποίος από το 2004 έχει παρουσιάσει την τέχνη του σε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάρο και Ζάκυνθο εισπράτοντας τον θαυμασμό ειδικών και μη. Με τη φωτογραφία ασχολείται από παιδί, έχοντας και συγγενή φωτογράφο, μπαίνοντας στον σκοτεινό θάλαμο για πρώτη φορά σε ηλικία οκτώ ετών! «Μου αρέσει η πόλη που ζω», τονίζει για την Αθήνα. «Με εμπνέει, με ηρεμεί, με αγριεύει, είναι απρόβλεπτη, ζωντανή πόλη». Είναι βέβαιο ότι η Αθήνα αναδύεται ιδιαιτέρως ζωντανή μέσα από τις φωτογραφίες του που θυμίζουν ζωγραφικά έργα σε ένα, μάλιστα, σουρεαλιστικό επίπεδο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης