Αθηναίοι στην πράξη

Αθηναίοι στην πράξη

Κάτι καλό ετοιμάζεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αθηναίοι στην πράξη
Και τι δεν τους έχουν σούρει... Επιλέγουν, όμως, να μην ασχοληθούν με το χόμπι του οριζόντιου κοινωνικού αυτοματισμού και της καθολικής άρνησης. Και πολύ καλά κάνουν. Είναι αυτοί που επιμένουν να βρίσκουν αφορμές για να χαμογελούν και αυτοί που γεννούν λόγους για να χαμογελούν και οι άλλοι. Σκαρφίζονται ιδέες και πρωτοβουλίες κάθε μορφής, στοχεύουν σε μια καλύτερη πόλη, σε Αθηναίους περισσότερο εξανθρωπισμένους από όσο οι συνθήκες της κρίσης τροχιοδρομούν.

Λέτε, λοιπόν, οι
atenistas -γιατί περί αυτών πρόκειται-, η συλλογικότητα, δηλαδή, που προτάσσει τη θετικότητα ως δόγμα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, να μην έβρισκε την αφορμή να το χαρεί στην πλέον ατμοσφαιρική περίοδο του έτους, τα Χριστούγεννα;

Κλείσιμο
Δυσκολάκι... Και γι' αυτό, οι «Αθηναίοι στην πράξη» έχουν προγραμματίσει μία ακόμη δράση για αύριο, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Δεν είναι η πρώτη τους και -η θεά Αθηνά βοηθός- δεν θα είναι η τελευταία τους στη συγκεκριμένη πλατεία. Το έχουν καθιερώσει από το 2011 να συγκεντρώνονται τέτοιες μέρες στη σκιά του ναού της Αγίας Ειρήνης. Εκεί όπου σφύζει από ζωή μια από τις πιο «θορυβώδεις» πλατείες της πόλης.



Το ίδιο, ή κι ακόμη περισσότερο, θορυβώδες αναμένεται να είναι το αθηναϊκό gathering point αυτή την Κυριακή. Τέσσερις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι atenistas σας καλούν ξανά εκεί με ένα και μόνο σκοπό: Να γίνετε ο Άη Βασίλης του διπλανού σας!

Φέρε, σου λένε, τα βιβλία, τα CDs ή τα DVDs που δεν θες, ακούμπα τα στους πάγκους που θα βρεις και πάρε ελεύθερα ό,τι σου αρέσει από αυτά που έχουν αφήσει οι άλλοι. Φρόντισε, βέβαια, τα καλούδια σου να είναι σε καλή κατάσταση, μια και το αυτό θα επιθυμούσες να ισχύει για τα «δώρα» που θα εναποθέσουν εκεί οι άλλοι για εσένα.

Θα έχει, λένε, και μουσικές -θα φροντίσει γι΄αυτό ο Εν Λευκώ 87.7 και το Απολλώνειο Ωδείο-, θα έχει και κεράσματα: Ζεστό κρασάκι και λιχουδιές κι ό,τι βεβαίως φιλοτιμηθεί να φέρει ο καθείς. Θα έχει, λένε, και δώρα: «Αν είσαι στους πρώτους 200 που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή βιβλίων μπαίνεις σε κλήρωση για δώρα που εξασφαλίσαμε».

Τα βιβλία σου, τα μελομακάρονά σου, τα σιντιά σου στο χέρι και βουρ από νωρίς (σχετικά) στην Αιόλου! To «νωρίς» σε κυριακάτικους όρους μιλώντας καθώς η δράση ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και τελειώνει στις 4 το απόγευμα. Αν το κράσι πέρα από ζεστό αποδειχθεί κι άφθονο, εννοείται πως η ώρα του κλεισίματος παραμένει «ανοιχτή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης