Κίκu: Ένα... «λουλούδι» στο Ψυχικό

Κίκu: Ένα... «λουλούδι» στο Ψυχικό

Ενα ταξιδι στην fusion ιαπωνική κουζίνα ξεκινάει απο τα βόρεια

Κίκu: Ένα... «λουλούδι» στο Ψυχικό
Ενημερωθήκαμε ότι άνοιξε πριν από ακριβώς μια εβδομάδα και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να επισκεφτούμε το νέο project του «Κiku» στο Νέο Ψυχικό – ναι, το γνωστό εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας απέκτησε ακόμα ένα «αδελφάκι» (μετά το Κολωνάκι, την Μύκονο και τη Βουλιαγμένη) στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
 
Η γνωστή διακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά ανέλαβε τη «μεταμόρφωση» του μαγαζιού – μέχρι πρότινος σέρβιρε pizza – που γίνεται «όχημα» για ένα σύντομο ταξίδι στην Ιαπωνία.
 
Το ταξίδι αυτό κάναμε και εμείς, το βράδυ της Τετάρτης, και παρ’ όλη τη βροχή και την κίνηση στους δρόμους, πηγαίνοντας στην οδό Περικλέους 7, βρήκαμε πολλούς… συνταξιδιώτες: το Kiku ήταν γεμάτο με ανθρώπους που λατρεύουν ή θέλουν να γνωρίσουν την ιαπωνική κουζίνα - στα καλύτερά της!
Κλείσιμο
 


Το μαύρο, που κυριαρχεί, έκανε κάπως πιο μυστηριώδη την ατμόσφαιρα και μέχρι να εγκλιματιστούμε στο χώρο, καθίσαμε στο μπαρ για ένα πρώτο welcome drink. Στον κατάλογο με τα κοκτέιλ διαβάσαμε ονόματα που δεν είχαμε ξαναδεί (11 στο σύνολο) και λίγο μετά, ο Γιάννης και ο Βασίλης μας ενημέρωσαν ότι είναι όλα τους δικές τους προτάσεις. Το passion fruit, το ginger, το μάνγκο, το αγγούρι, αλλά και το sake κυριαρχούν. Φυσικά, όταν πίσω από το bar βρίσκονται δύο από τους καλύτερους barman του χώρου, τότε επιτρέπονται και οι πειραματισμοί και οι αυτοσχεδιασμοί – για να μην πούμε ότι επιβάλλονται – Αυτό, άλλωστε, κάναμε και εμείς και το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που πήραμε και δεύτερο, λέγοντας στον Βασίλη να μας κάνει «αυτό που μας έκανες και πριν».
 



Περνώντας στο τραπέζι μας, παρατηρήσαμε ακόμα περισσότερο το χώρο, αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας: άνεση χώρου, μιας και το εστιατόριο είναι ψηλοτάβανο, minimal διακόσμηση, ξύλο, ατμοσφαιρική μουσική, αλλά και απλή πολυτέλεια και κομψότητα μας πλαισίωναν. Και χαμόγελα, πολλά χαμόγελα: τόσο από το προσωπικό του μαγαζιού, όσο και από τους υπόλοιπους πελάτες στων οποίων τα πρόσωπα ήταν ζωγραφισμένη η (γευστική) ικανοποίηση.
 


Και όταν γνωρίσαμε τον σεφ, τόσο προσωπικά, όσο και μέσα από τα πιάτα του καταλάβαμε το γιατί – και αρχίσαμε να χαμογελάμε και εμείς: ο σεφ Πολυχρόνης Δαμαλάς αφήνει εδώ και 4 χρόνια τη δική του σφραγίδα στην fusion κουζίνα του Kiku, προσπαθώντας να προσαρμόσει τις ιαπωνικές γεύσεις στην ελληνική κουλτούρα και γευσιγνωσία. Όπως μας εξομολογήθηκε, η γνωριμία του με το σούσι έγινε το 2000, στο Nobu της Νέας Υόρκης, όπου εργαζόταν, και έκτοτε, πίσω από την κλειστή πόρτα της κουζίνας του, «παίζει» μαζί του και εμάς μας κάνει να έχουμε ακόμα στο στόμα μας τη γεύση όλων όσων δοκιμάσαμε.
 


Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό παίζει και η ποιότητα των υλικών και εμείς φάγαμε μόνο ολόφρεσκα θαλασσινά (δοκιμάσαμε τόνο, σολωμό, λαβράκι, καβούρι), ενώ κάθε μπουκιά είχε την σωστή αναλογία: στον ουρανίσκο έφταναν όλες οι γεύσεις και ήταν τόσο «ατόφιες» που η προσθήκη σόγιας θα μπορούσε κάλλιστα να παραληφθεί.
 


Για όλα αυτά που ζήσαμε και σας περιγράψαμε, μπορούμε με σαφήνεια να πούμε ότι εστιατόρια για σούσι υπάρχουν πολλά, Kiku όμως ένα – κάντε μια στάση και δεν θα χάσετε.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης