Ο Μάκης Παπαδημητρίου οργανώνει... μία ληστεία

Ο Μάκης Παπαδημητρίου οργανώνει... μία ληστεία

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε

Ο Μάκης Παπαδημητρίου οργανώνει... μία ληστεία
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση Loot του Μάκη Παπαδημητρίου, κάνει τατουάζ και αγοράζει κοσμήματα στο Popeye loves Olive, ακούει την Ηρώ Σαΐα, τρώει ξεχωριστά γλυκά από το The Bakers και απολαμβάνει τις περιπέτειες του Σρεκ στο Εθνικό Θέατρο.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Loot – Τα λάφυρα
Ο Μάκης Παπαδημητρίου επέλεξε να σκηνοθετήσει φέτος ένα έργο που, όπως παραδέχεται, το αγαπάει πολύ. Του ταιριάζει το χιούμορ του και φυσικά ταιριάζει και στους υπόλοιπους συντελεστές της ομάδας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φίλοι του. Το «Loot – Τα λάφυρα» του Τζο Όρτον, παρουσιάζονται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και χαρίζουν άφθονο γέλιο στους θεατές αλλά και στον Γιώργο Μακρή, την Κατερίνα Λυπηρίδου, τον Δημήτρη Πασσά, τον Γιάννο Περλέγκα και τον Όμηρο Πουλάκη που εμφανίζονται επί σκηνής. Στην υπόθεση, ο Χαλ και ο Ντένις ληστεύουν μια τράπεζα και κρύβουν τα χρήματα στο φέρετρο της μητέρας του Χαλ που μόλις έχει πεθάνει. Ο Τράσκοτ, επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ δεν έχει ένταλμα έρευνας και ψάχνει για τους δράστες μεταμφιεσμένος σε υπάλληλο της εταιρείας υδάτων. Ανακρίσεις, ευτράπελα και ατάκες που «σκοτώνουν» οδηγούν τον επιθεωρητή να κατηγορήσει για τη δολοφονία τον μπαμπά του Χαλ, τον μοναδικό αθώο της υπόθεσης. 

Tips
Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Σπύρος Γραμμένος, ο οποίος κάνει και μια guest εμφάνιση. 
Η παράσταση θα παρουσιάζεται μέχρι τον Απρίλιο του 2015, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.


Γυναίκα τριαντάφυλλο
Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση η Ηρώ Σαΐα επαναφέρει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο», από τις 19 Δεκεμβρίου και για τρεις Παρασκευές. Μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο, η Σαΐα θα ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας καθώς και υλικό από τους δύο προσωπικούς της δίσκους. Θα ακουστούν τραγούδια των: Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη, αλλά και Beatles και Sergio Endrigo.

Tips
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Δεκεμβρίου καθώς και στις 2 Ιανουαρίου.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Σταμάτης Κραουνάκης.


Popeye loves Olive
To Popeye loves Οlive είναι ένα χώρος που συνδυάζει την τέχνη του τατουάζ με αυτή του κοσμήματος. Όσο διαφορετικά και να ακούγονται τα δύο είδη, σε έναν ιδιαίτερα διακοσμημένο χώρο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης ο Γιάννης κάνει τατουάζ και η Ερατώ σχεδιάζει χειροποιήτα κοσμήματα. Το κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή λιγότερο από δύο χρόνια και έχει γίνει ήδη αγαπητό από τους θαμώνες και όχι μόνο. Πριν ανοίξει το Popeye loves Olive, ο Γιάννης λειτουργούσε το δικό του στούντιο στην Κυψέλη με το ψευδώνυμο Paroxysm. Στον χώρο διοργανώνονται ακόμα σεμινάρια χειροποίητου κοσμήματος με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Tips
Το  Popeye loves Οlive το προτιμούν οι vegan γιατί τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι τελείως οργανικά, χωρίς ίχνος από ζωικό λίπος. 
Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Λιμπόνα 5, πάνω στην Πλατεία της Αγίας Ειρήνης. 


Σρεκ, το μιούζικαλ
Ο ήρωας του μακρινού βάλτου Σρεκ εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, για να μαγέψει τους μικρούς του φίλους και όχι μόνο. Η παράσταση «Σρεκ, το μιούζικαλ» είναι βασισμένη στην ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων το 2001, αλλά και στο βιβλίο του William Steig. Ο παράξενος ήρωας -τον οποίο ερμηνεύουν ο Τζεφ Μαράουι και ο Αποστόλης Ψυχράμης- εμφανίζεται απρόσμενα στο μακρινό και ασυνήθιστο βασίλειο και σώζει τη δυναμική πριγκίπισσα Φιόνα, την οποία υποδύεται η Μαρίνα Σάττι. 

Tips
Την πρώτη ταινία «Σρεκ», ακολούθησαν τρεις συνέχειες, «Σρεκ 2» το 2004, «Σρεκ ο Τρίτος» το 2007 και «Σρεκ κι Εμείς Καλύτερα» το 2010.
Η φωνή του Έντι Μέρφι στο ρόλο του Γάιδαρου, αλλά και της Κάμερον Ντίαζ στο ρόλο της Πριγκίπισσας Φιόνα άφησαν εποχή.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου έχει συμπεριλάβει το «Σρεκ» στις 10 καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών δίνοντας του την 8η θέση. 


Τhe Bakers
Από το 2007, δύο αδέρφια μαζί με τον ξάδερφο τους αποφάσισαν να αλλάξουν τη σχέση μας με το ψωμί και όχι μόνο. Ο Απόστολος και ο Κωνσταντίνος Κώτσης, μαζί με τον ξάδερφο τους Απόστολο, είναι δεύτερης γενιάς αρτοποιοί οι οποίοι μετά τις σπουδές τους θέλησαν να εξελίξουν λίγο περισσότερο την οικογενειακή παράδοση. Έτσι άνοιξαν το The Bakers, έναν φούρνο που υπόσχεται την καλύτερη πρώτη ύλη σε προσιτές τιμές. Αυτό που κάνει τους The Bakers ξεχωριστούς είναι οι πάνω από δέκα ποικιλίες ψωμιού που έχουν και ειδικά το ψωμί με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ειδικό για τους διαβητικούς, και το ψωμί με καλαμποκάλευρο, για αυτούς που έχουν δυσανεξία στο σιτάρι. 

Tips
Το νέο κατάστημα των The Bakers βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 1, στο Χαλάνδρι
Γα όσους θέλουν να έχουν μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέσα στις γιορτές το κατάστημα προτείνει ένα κέικ από ολικής αλέσεως δίκοκκο στάρι. Το συγκεκριμένο είναι πλούσιο σε λυσίνη, μια ουσία ευεργετική για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και η διαφορετικής σύστασης γλουτένη που περιέχει το κάνει κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη του κλασικού σταριού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης