Τέσσερα γήπεδα - υπόδειγμα

Τέσσερα γήπεδα - υπόδειγμα

Τα τέσσερα μπασκετικά γήπεδα της περιφέρειας που γεμίζουν σε κάθε αγωνιστική και βάζουν τα γυαλιά στο ποδόσφαιρο

Τέσσερα γήπεδα - υπόδειγμα
Εδώ και αρκετά χρόνια, το ποδόσφαιρο βρίσκεται αναμφισβήτητα πρώτο στη συνείδηση του κόσμου όσον αφορά τι αθλητικές προτιμήσεις. Ωστόσο, βρισκόμενοι σε μια εποχή που το ποδοσφαιρικό καθεστώς (σε όλες τις πτυχές του) περισσότερο απομακρύνει παρά προσελκύει, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη η στροφή των φιλάθλων σε άλλα αθλήματα. Ή, μάλλον, μια επι-στροφή καθώς ο κερδισμένος από αυτή την υπόθεση είναι ο «έκπτωτος βασιλιάς» των σπορ: το μπάσκετ.

Ένα μπάσκετ το οποίο φαίνεται έτοιμο να ξαναζήσει μεγάλες μέρες, με τους φαν της πορτοκαλί μπάλας να γεμίζουν τα γήπεδα. Κι αν κάποιος νομίζει πως αναφερόμαστε στα γήπεδα των παραδοσιακών δυνάμεων του αθλήματος, τότε θα εκπλαγεί διαπιστώνοντας πως η αλλαγή έρχεται από την περιφέρεια. Εκεί όπου οι άνθρωποι διψάνε για τον αθλητισμό, τον αποζητούν και κάθε Κυριακή γεμίζουν τα κλειστά. Μικρές πόλεις, οι οποίες όμως εχουν την μερίδα του λέοντος στο ποσοστό του 49.87% που αναλογεί στην αύξηση της παρουσίας των θεατών στα γήπεδα. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1) Ρέθυμνο
Κλείσιμο
Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα του Ρεθύμνου, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ανέκαθεν μπασκετικό, έχοντας ως καμάρι της πόλης εδώ και χρόνια τον ΑΓΟΡ. Οι κάτοικοι πάντοτε συμπαραστέκονταν στον σύλλογο και στο χωρητικότητας 1.600 θέσεων «Μ. Μερκούρη», τα 4.700 εισιτήρια που κόπηκαν σε τέσσερις αγωνιστκές το αποδεικνύουν εμπράκτως. Πληρότητα που αγγίζει το 85% -σε μια πόλη με πληθυσμό 55.000 κατοίκων- και αριθμός αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως στο γειτονικό Ηράκλειο -των 174.000 κατοίκων- ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ δύσκολα φτάνει το 50% σε γήπεδο 9.000 θέσεων. 

2) Ρόδος
Σταθερή αξία, όσον αφορά την πληρότητα του γηπέδου του, αποτελεί ο Κολοσσός Ρόδου καθώς στο χωρητικότητας 1.242 θέσεων «Βενετόκλειο» έχει κόψει 2.824 εισιτήρια σε τρεις αγώνες. Όπερ σημαίνει σχεδόν 950 θεατές ανά παιχνίδι και ποσοστό της τάξης του 76,5%. Υπενθυμίζουμε ότι η πόλη της Ρόδου έχει λίγους περισσότερους από 50.000 κατοίκους.

3)Αμαλιάδα
Ακολουθεί ο Κόροιβος Αμαλιάδας, με την ομάδα από την Πελοπόννησο να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο κόσμος της πόλης έχει από πέρσι ξεκινήσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, όταν και διεκδικούσε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, και δίνει και φέτος βροντερό «παρών». Συγκεκριμένα, έχει κόψει συνολικά 5.300 εισιτήρια από την έναρξη του πρωταθλήματος, με την πληρότητα του γηπέδου να αγγίζει το 67%. Και αν το νούμερο φαίνεται μικρό, τότε να υπενθυμίσουμε πως η πόλη της Αμαλιάδας αριθμεί μόλις 18.000 κατοίκους.

4) Δράμα
Την αγάπη τους, τέλος, για το μπάσκετ δείχνουν και οι κάτοικοι της Δράμας έχοντας κόψει συνολικά 4.037 εισιτήρια στο 1.600 θέσεων «Δημήτρης Κραχτίδης». Έκπληξη από την μακεδονική πόλη των 50.000 κατοίκων, με την πληρότητα να φτάνει το 63%. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η Δόξα, είχε απολογισμό 677 εισιτήρια ανά αγώνα όταν αγωνιζόταν πριν τρία χρόνια στη Super League, τότε η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. 

* Τα στοιχεία όσον αφορά τις προαναφερθείσες ομάδες μπάσκετ έχουν δοθεί από τον ΕΣΑΚΕ και αφορούν τα εντός έδρας παιχνίδια του κάθε συλλόγου μέχρι και την 8η αγωνιστική της Σκρατς Basket League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης