Χριστουγεννιάτικα μελωδικά γραμματόσημα

Χριστουγεννιάτικα μελωδικά γραμματόσημα

Φέτος τα Χριστούγεννα στείλτε την εορταστική αλληλογραφία με τα μελωδικά τριγωνικά γραμματόσημα της ψηφιακής εποχής

Χριστουγεννιάτικα μελωδικά γραμματόσημα
Το ημερολόγιο έγραφε 1η Οκτωβρίου 1861 όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα, στο τυπογραφείο Ernest Meyer -στο Παρίσι - σε πλάκες 150 εκτύπων, απεικονίζοντας την κεφαλή του Θεού Ερμή. Σχεδιάστηκαν από τον γνωστό Γάλλο χαράκτη Albert Barre, γιο του J. Barre, δημιουργό των πρώτων γαλλικών γραμματοσήμων. Ο Α. Barre, βασίστηκε στο σχέδιο του πατέρα του για τα πρώτα γαλλικά γραμματόσημα του 1849 που απεικόνιζαν την κεφαλή της θεάς Δήμητρας.

153 χρόνια μετά, τα ελληνικά γραμματόσημα, χωρίς να χάνουν την παραδοσιακή τους μορφή, εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας. 
Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδίδουν και κυκλοφορούν γραμματόσημα σε τριγωνικό σχήμα που «ψάλλουν» τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC). Τα γραμματόσημα, περιλαμβάνουν γραμμωτό κώδικα τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC), τον οποίο μπορούν να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας ταξιδεύοντας έτσι, με την αλληλογραφία, τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα των παιδιών», που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 σε τευχίδια των 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων για αλληλογραφία εσωτερικού ή εξωτερικού. Το όμορφο αυτό μουσικό παραμύθι περιλαμβάνεται στη σειρά γραμματοσήμων «Χριστούγεννα των Παιδιών» και ψάλλει η Παιδική Χορωδία Τυπάλδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης