Imam Baildi με… γεύση Κούβας

Imam Baildi με… γεύση Κούβας

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε

Imam Baildi με… γεύση Κούβας
Το Citylifε παρακολουθεί την παράσταση «Πράματα και Θάματα», διασκεδάζει με τους Imam Baildi, ψωνίζει από τα «Ελληνικά Καλούδια», πηγαίνει στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ και τρώει στο εστιατόριο Baku.


Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Πράματα και θάματα

Για δεύτερη χρόνια η παράσταση «Πράματα και Θάματα» ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς και αποδεικνύει πως ένα πολιτικό θρίλερ μπορεί να ειπωθεί μέσα από πολύ πολύ γέλιο. Ο Θοδωρής Αθερίδης, υπεύθυνος για το κείμενο αλλά και τη σκηνοθεσία του έργου, εξιστορεί την ιστορία τριών φίλων οι οποίοι μπλέκουν σε ηλεκτρονική απάτη. Με κάποιο μαγικό τρόπο, παρόλη την υπερβολή της, η περιπέτεια τους μοιάζει πραγματική σε σχέση με αυτές που ακούγονται καθημερινά στις ειδήσεις. Ενας επιτήδειος θαυματοποιός, ο Γιάννης Ζουγανέλης, επιχειρεί να ξεδιαλύνει το χάος και καταλήγει να παρουσιάζει μια πολιτική σάτιρα, ένα σπαρταριστό καθρέφτισμα της σημερινής κατάστασης, προσωπικής και πολιτικής. 

Tips
Στην παράσταση παίζουν ακόμα: ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Αλίνα Κoτσοβούλου, η Ευαγγελία Συριοπούλου και ο Γιάννης Μπισμπικόπουλος.


Imam Baildi
Μετά από μια ιδιαίτερα γεμάτη χρονιά, οι Imam Baildi αποφάσισαν να κλείσουν το 2014 με περιορισμένες εμφανίσεις στη σκηνή του Passport στον Πειραιά. Συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, καινούργιος δίσκος, πρώτα κομμάτια με δικές τους συνθέσεις και μια άκρως πετυχημένη συναυλία στο Θέατρο Βράχων το περασμένο καλοκαίρι: αυτά είναι μέσα σε λίγες λέξεις όλα όσα έχουν να θυμούνται τα αδέρφια Φαληρέα και η παρέα τους από το 2014. Στον Πειραιά φτάνουν λοιπόν ανεβασμένοι, έχοντας στις αποσκευές τους τον τρίτο δίσκο τους “Imam Baildi III”,  και στην ομάδα τους -ειδικά για αυτές τις εμφανίσεις- τον Κουβανό Carlos Menendez.

Tips
Μαζί με τους Imam Baildi τραγουδάει και η Ρένα Μόρφη 
Στις παραστάσεις θα παιχτούν και τα δύο remix του συγκροτήματος που έντυσαν δύο από τα πιο πετυχημένα σήριαλ της περσινής χρονιάς, το «Κάτω Παρτάλι» και το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα».
 

Ελληνικά Καλούδια
Ακριβώς πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε πριν 6 χρόνια ο Σταμάτης Τσικνιαδόπουλος το κατάστημα «Ελληνικά Καλούδια». Ένα μικρό σύγχρονο μπακάλικο με όλα τα είδη διατροφής προερχόμενα από μικρούς παραγωγούς όλης της χώρας. Ο ιδιοκτήτης, αν και γεννημένος στην Αθήνα και χωρίς ιδιαίτερη επαφή με την ελληνική ύπαιθρο, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να μάθει τα πάντα σχετικά με το φαγητό και να είναι σήμερα ένας σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής παραγωγής με γνώση και άποψη.

Tips
Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς ποικιλία προϊόντων, από μέλι, τυριά, αλλαντικά και γάλα μέχρι μπαχαρικά και κρασιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. 


Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Για ακόμη μια χρονιά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γέμισε ήχους από σαξόφωνο, μελωδίες αυτοσχεδιασμού και κυρίως πολύ τζαζ. Το φετινό Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, τέταρτο κατά σειρά, φιλοξένησε πρωταγωνιστές της εγχώριας σκηνής που υπερβαίνουν περιορισμούς και οριοθετήσεις, ως αυθεντικοί κάτοικοι της παγκόσμιας πολιτείας της μουσικής. Ο μουσικός θεσμός της Στέγης, που μετρά κάθε χρόνο όλο και περισσότερους θεατές, βγαίνει από τα σύνορα και γίνεται ένα με την παγκόσμια κοινότητα. Καλεσμένοι για αυτή τη διοργάνωση ο Φλώρος Φλωρίδης, με τους εξαιρετικούς Paul Lytton και Phil Wachsmann, ο νεαρός Nίκος Αναδολής και ο πάντα αγαπητός στο ελληνικό κοινό Πέτρος Κλαμπάνης με τους Contextual.


Baku
Ενας από τους πιο ταλαντούχος σεφ της γενιάς του, ο Παναγιώτης Γιακαλής, με εμπειρία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, υποδέχεται τους φίλους της γαστρονομίας στο εστιατόριο Baku, του ξενοδοχείου The Margi, στη Βουλιαγμένη. Ο χώρος του εστιατορίου είναι επιμελημένος με ιδιαίτερο στιλ από τον αρχιτέκτονα και συνιδιοκτήτη Γιάγκο Αγιοστρατίτη και η κουζίνα βασίζεται στις διεθνείς τάσεις πάντα με ντόπια ελληνικά προϊόντα. 

Tips
Για να ενισχύσει τις πρώτες ύλες του εστιατορίου η διοίκηση έχει επενδύσει στη δημιουργίας μιας φάρμας 20 στρεμμάτων στα Καλύβια από την οποία ήδη το Baku προμηθεύεται προϊόντα. 


* Το πεντάλεπτο ένθετο “Citylifε” προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 14.30 και 20.30, στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού μαγκαζίνο “Lifεtime” του καναλιού Novalifε της Nova.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης