Φωτιά στα κόκκινα!

Φωτιά στα κόκκινα!

Η Μαριέττα Φαφούτη επέλεξε να δώσει το όνομα Κόκκινο στη μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει για το Gazarte στις 5 Δεκεμβρίου

    Φωτιά στα κόκκινα!
    Το κόκκινο είναι τα πάντα. Θα μπορούσε να σηματοδοτεί τον έρωτα, να συμβολίσει την ενότητα, την ευτυχία ή ακόμα και την επανάσταση. Ηρθε ο Δεκέμβριος, οπότε το κόκκινο σε πολλούς είναι λογικό να θυμίζει τα Χριστούγεννα και αυτή την ανεξήγητη αγάπη που νιώθουμε για όλο τον κόσμο σχεδόν, όταν καταφτάνουν οι γιορτές. Δεν έμαθα, ούτε θα μάθω για ποιο λόγο η Μαριέττα Φαφούτη επέλεξε να δώσει αυτό το όνομα στη μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει για το Gazarte στις 5 Δεκεμβρίου. Πιθανόν να έχει να κάνει με όλα αυτά που αναφέραμε προηγουμένως, πιθανώς και όχι. Ενα είναι το σίγουρο. Πως εκείνη την Παρασκευή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γκάζι, στην πλατεία Κεραμεικού. Και πως οι γιορτές φέτος θα ξεκινήσουν με τον πιο όμορφο τρόπο.
    Για το κορίτσι αυτό δεν μπορώ να μιλήσω υποκειμενικά. Αλίμονο αν το έκανα. Οποιος έχει τύχει να τη γνωρίσει προσωπικά είμαι σίγουρος ότι νιώθει το ίδιο ακριβώς. Εχει καταφέρει μέσα από τη μουσική της, τους στίχους της, την ατμόσφαιρα των συναυλιών της, αλλά και της στάσης της για τη ζωή να θέσει το όνομά της δίπλα σε λέξεις όπως αισιοδοξία, αλληλεγγύη, φως. Το ακούμε και το διαβάζουμε παντού και σίγουρα δεν είναι τυχαίο.
    Για το Gazarte επίσης δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, αν και δε χρειάζεται. Η πιο κλασική, jazz, αλλά και εναλλακτική πλευρά της παγκόσμιας σκηνής κάνει παρέλαση από τη σκηνή αυτή κατά τις τελευταίες σεζόν, ενώ το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ετοιμάζει για εμάς κάθε χρόνο εντυπωσιάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή, δημιουργώντας ένα κλίμα ζεστασιάς που μόνο με εκείνο που νιώθεις στο στολισμένο σπιτικό σου μπορεί να συγκριθεί. Εγινα πάλι υποκειμενικός, το ξέρω. Αλλά αν δεν έχεις περάσει κάποια από τα βράδια των Χριστουγέννων σου κάτω από τη σκηνή αυτή, θα σου πρότεινα να το κάνεις. Θα αντιμετωπίσεις σίγουρα κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμενες, ακόμα και αν ήσουν δύσπιστος αρχικά, ή ακόμα και αν δεν είσαι πολύ φαν της μουσικής ταυτότητας του χώρου.
    Επιστρέφουμε στη Μαριέττα. Εχουμε καιρό να τη δούμε σε κάποιο live στην Αθήνα. Από την καλοκαιρινή της συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου. Θα μου πεις, δεν πάει και τόσο καιρός. Σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών, δεν θα είχαμε κάτι καινούργιο να περιμένουμε από έναν συνηθισμένο καλλιτέχνη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και στην περίπτωση της Φαφούτη. Πέρα από τα singles τα οποία έχει τύχει να ακούσουμε είτε στο ραδιόφωνο, είτε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, είτε σαν χαλί σε κάποιο διαφημιστικό από τα πολλά που έχει καταφέρει να επενδύσει μουσικά, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε και το νέο της ακυκλοφόρητο single με τίτλο “Papa I’ll fly”, το οποίο κάποιοι από εσάς ίσως και να ακούσατε unplugged στο “Citylife”. Αν όχι, πρόκειται για ένα τραγούδι με σαφή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, folk διάθεση και φωνητικά που σου χαρίζουν απλόχερα ένα one-way ticket στην πιο διασκεδαστική μέρα της παιδικής σου ηλικίας. Εχε αυτό στον νου σου και θα με θυμηθείς. Λίγες μέρες έμειναν. Το Gazarte μας περιμένει. Η Μαριέττα και η μπάντα της μας περιμένουν. Ερχεται το κόκκινο.

    Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
    ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δείτε Επίσης