Η δεύτερη καριέρα του David Watson

Η δεύτερη καριέρα του David Watson

Ο γνωστός στην τραπεζική αγορά Watson, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, κάνει την εμφάνιση του ως συγγραφέας 

Η δεύτερη καριέρα του David Watson
Στο site που διατηρούν οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης και στην ενότητα της ξένης ποίησης μπορεί κανείς να βρει ανάμεσα στα καινούργια βιβλία εκείνο του David Hillstrom.  Μάλιστα, είναι ένα από τα βιβλία που προκαλεί το ενδιαφέρον καθώς έχει επιλεγεί  ο τίτλος του να είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Πρώτος, ο αγγλικός τίτλος The story of our people και έπεται ο ελληνικός: Η ιστορία του λαού μας. Αυτό σημαίνει ότι το βιβλίο γράφτηκε στη μητρική γλώσσα του συγγραφέα και εκδόθηκε στην Ελλάδα σε μετάφραση του Άρη  Γαβριηλίδη.
Αλλά, γιατί να ασχοληθεί κανείς με ένα συγγραφέα που τουλάχιστον δεν είναι καθόλου γνωστός ανάμεσα στο αναγνωστικό κοινό; Μια πολύ εύλογη απορία. Κι όμως υπάρχει απάντηση και αυτή με τη σειρά της έχει ενδιαφέρον καθώς «κρύβει» μια ιστορία που αξίζει κανείς να αφηγηθεί. 


Κλείσιμο

Το όνομα David Hillstrom «κρύβει» έναν παλαιό γνώριμο της εγχώριας τραπεζικής αγοράς. Οι περισσότεροι, επιχειρηματίες, τραπεζικοί και δημοσιογράφοι τον γνωρίσαμε ως David Watson  - το πραγματικό του όνομα- στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 όταν ανασυστάθηκε η Τράπεζα Χίου – συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 
Στη XiosBank  -με το brand name που έγινε γνωστή  στο καταναλωτικό κοινό- ο Watson  παρέμεινε ως επικεφαλής της τράπεζας 6 χρόνια και 4 μήνες –από τον Σεπτέμβριο του 1990 έως και τον Δεκέμβριο του 1996.  Η τράπεζα ακολούθησε τον δικό της δρόμο με νέο team –αργότερα ενσωματώθηκε στον Ομιλο της Τράπεζας Πειραιώς- και ο Watson έφυγε για την Αίγυπτο. Από τον Ιανουάριο του 1997 και τους επόμενους 18 μήνες δούλεψε για λογαριασμό της αμερικανικής τράπεζας Citibank και μάλιστα στο corporate κομμάτι των δραστηριοτήτων της.  
Τον Ιούνιο του 1998, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνει υψηλή θέση ευθύνης στο management team της Τράπεζας Πειραιώς. Εκεί μένει ως τον Σεπτέμβριο του 2001. Στο διάστημα αυτό πετυχαίνει επικεφαλής μιας ομάδας στελεχών να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τριπλή συγχώνευση των τραπεζών Πειραιώς, Xiosbank και Μακεδονίας-Θράκης.  
Ο Watson μετά την τριπλή συγχώνευση και για τα επόμενα 4 σχεδόν χρόνια θα βρεθεί στον Ομιλο της Eurobank. Η ευθύνη του αφορά τις συμμετοχές του Ομίλου σε τράπεζες της ΝΑ Ευρώπης. Από το 2006 και για τα μετέπειται χρόνια η ζωή του δεν ορίζεται πλέον από την καθημερινότητα των τραπεζών.  



Σε μια πρόσφατη επικοινωνία μας –μέσω της ανταλλαγής mail- πληροφορήθηκα τα εξης: « Το 2006 έφυγα από το τραπεζικό επάγγελμα για να ασχοληθώ με προσωπικά ενδιαφέροντα. Από τότε διαβάζω και γράφω. Δυο βιβλία μου εκδόθηκαν σε αγγλική έκδοση (η μητρική μου γλώσσα) απο το 2009. Τώρα ένα από αυτά κυκλοφορεί σε μετάφραση στην Ελλαδα». Ο ίδιος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει και για το λογοτεχνικό του ψευδώνυμο για να μην ψάχνω ανάμεσα στους ποιητές το υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που γνώρισα…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης