Καραμέλες σοφίας στον Βοτανικό

Καραμέλες σοφίας στον Βοτανικό

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης»

Καραμέλες σοφίας στον Βοτανικό
Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο κάνει από αυτή την Κυριακή, 30 Νοεβρίου, ο ηθοποιός Στέφανος Κοσμίδης με την παράσταση «Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τη χαμένη γνώση και συνάμα να την εκτιμήσουν, να τη γνωρίσουν και να την προστατέψουν. 
Ο τρόπος παρουσίασης του παραμυθιού είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον τρόπο που επικοινωνούν οι μικροί θεατρόφιλοι αλλά και τον τρόπο που δημιουργούν με τη φαντασία τους. Η υπόθεση αφορά στον Τιμόθεο, έναν πολίτη μιας χώρας που έχει ξεχάσει... πως έχει ξεχάσει! Σε αυτό το σουρεαλιστικό τοπίο ο πρωταγωνιστής κατηγορείται από τον βασιλιά της χώρας, τον Διάσημο Κακοποιό, ότι έκλεψε το διαμάντι της γνώσης και για αυτό φυλακίζεται στο χωροχρόνο. 
Εκεί, ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες, που έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων, και να βρει τον Ξιφομάχο Ίττο, ο οποίος θα τον οδηγήσει στην πύλη για να επιστρέψει σπίτι του. Μέσα από τις παροιμίες, τις «καραμέλες σοφίας» όπως τις ονομάζει, θα βρει το θάρρος, το κουράγιο ,τη γνώση να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Διάσημο Κακοποιό και να επιστρέψει τη γνώση στον κόσμο. Οι παροιμίες είναι η σοφία του λαού που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, το κλειδί για τις σωστές επιλογές και το τίμημα που φέρουν αυτές.
Τo ΠΙΟΠ, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, με τη θεματική των μουσείων του, προσφέροντας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το παρελθόν του τόπου μας.
Στην παράσταση παίζουν οι: Παύλος Εμμανουηλίδης, Ρόζα Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου και Τάκης Παρασκευόπουλος, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Μαρία Καραθάνου σε συνεργασία με την Εύα Πρωτοσύγγελου στα papercuts, και τις χορογραφίες ο Σίμων Πάτροκλος. Τη μουσική έχει συνθέσει ο Νίκος Δρογώσης. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Texnis- Οργάνωση Θεάματος με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης