Βωβή… Χιονάτη

Βωβή… Χιονάτη

Το διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη δεκαετία του 1930 και παρουσιάζεται σαν βωβή ταινία από τη θεατρική ομάδα “CakeTree Theatre Company”

Βωβή… Χιονάτη
Η Χιονάτη… αλλιώς. Το διάσημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη δεκαετία του 1930 και παρουσιάζεται σαν βωβή ταινία! Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα τους τον περασμένο Μάιο στο Bob Theatre Festival η θεατρική ομάδα “CakeTree Theatre Company” επιστρέφει από τις 20 Νοεμβρίου στο Bios με το “If only…”, μία παράσταση που περιόδευσε σε διάφορες χώρες του κόσμου φτάνοντας μέχρι την Κορέα!

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές της Χιονάτης μέχρι να φτάσουμε στην εκδοχή των αδελφών Γκριμ. Σε κάθε χώρα συναντάμε μία παραλλαγή του παραμυθιού. Υπάρχουν διαφορετικές αρχές και διαφορετικά φινάλε. Σε όλες τις εκδοχές που διαβάσαμε ο πατέρας είναι απών. Εμείς πάλι τον βάλαμε στην ιστορία. Θέλουμε να δείξουμε μία ιδανική αρχικά οικογένεια και πώς αυτή καταστρέφεται εξαιτίας της φυγής του πατέρα», μου επισημαίνουν.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη παράσταση καθιστώντας την μία μοναδική θεατρική εμπειρία για το ελληνικό κοινό είναι ότι φέρει την αισθητική του βωβού κινηματογράφου. «Θέλαμε να κάνουμε μία παράσταση πραγματικά διεθνής. Ο μόνος τρόπος λοιπόν ήταν να μην μιλάμε. Να υπάρχουν αυτές οι κάρτες, όπως οι μεσότιτλοι στις βωβές ταινίες, τις οποίες και μεταφράζαμε ανάλογα σε κάθε χώρα. Ο στόχος είναι οι θεατές να αντιληφθούν ό,τι γίνεται επί σκηνής μόνο μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος. Αυτό αυτομάτως δίνει ένα πιο μελοδραματικό τόνο στο όλο πράγμα. Όλα είναι τραβηγμένα. Η λύπη είναι οδύνη. Η χαρά είναι ενθουσιασμός», μου εξηγούν και καταλήγουν: «Είναι μια παράσταση που θα κάνει το κοινό να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του και να διασκεδάσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης