Αστικοί στροβιλισμοί

Αστικοί στροβιλισμοί

Μικρά παιδιά, έφηβοι, νέοι, αγόρια και κορίτσια, Έλληνες και ξένοι διασχίζουν τους δρόμους της πόλης με ένα μεγάλο ghetto blaster στα χέρια

Αστικοί στροβιλισμοί
Μικρά παιδιά, έφηβοι, νέοι που ακόμη δεν έχουν τριανταρήσει, αγόρια και κορίτσια, Έλληνες και ξένοι διασχίζουν τους δρόμους της πόλης με ένα μεγάλο ghetto blaster στα χέρια. Χαμογελαστοί και γεμάτοι ενέργεια σταματούν σε κεντρικές πλατείες και στέκια, παίρνουν τις θέσεις τους, πατούν το play και επιδίδονται σε απίστευτες χορευτικές φιγούρες που κυριολεκτικά σταματούν την κίνηση. Οι περαστικοί σχηματίζουν κύκλο γύρω τους και χειροκροτούν τις ακροβατικές φιγούρες των νεαρών χορευτών που με αυτόν τον τρόπο έχουν βρει έναν ωραίο, δημιουργικό τρόπο να βγάλουν -γιατί όχι- ένα χαρτζηλίκι.

Η Αθήνα έχει γεμίσει τον τελευταίο καιρό με αυτές τις χαρούμενες παρέες που δίνουν έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας στη μουνταμάρα της εποχής. Στο Μοναστηράκι, κατ' εξοχήν σημείο συνάντησής τους, ο Νίκος, ένας 17χρονος που μαζί με τους φίλους του προσφέρουν συχνά θέαμα στους περαστικούς, λέει ότι επειδή ούτως ή άλλως χορεύουν μεταξύ τους σε πάρτι και σπίτια γιατί να μην το κάνουν δημόσια αφού έτσι βγάζουν μερικά ευρώ για τον καφέ τους. «Είναι ωραία φάση», μου λέει γελώντας. «Εμείς χορεύουμε και ο κόσμος γουστάρει και μερικοί μας αφήνουν και κάτι». Δίπλα του η Ελισάβετ πετάγεται και προσθέτει ότι δουλεύουν πολύ τις φιγούρες τους τις οποίες σηκώνουν από το YouTube ή από νεανικά sites. «Έχει δουλειά αυτό που βλέπεις, δεν γίνεται τόσο εύκολα. Οι πιο μικροί όμως είναι και πιο ευκίνητοι οπότε κάνουν και περισσότερα κόλπα. Εμείς πάντως περνάμε σούπερ».

Αν κρίνω από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κόσμου, όλοι περνούν το ίδιο σούπερ χαζεύοντας τα αθηναϊκά νιάτα να στροβιλίζονται στο πλακόστρωτο. Γι' αυτό την επόμενη φορά που περπατώντας στο κέντρο της πόλης ακούσετε μια ρυθμική μουσική από κάπου, ακολουθήστε την και θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πολύ χαριτωμένο -και αισιόδοξο- θέαμα.

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης