Ενα τραγούδι για το AIDS

Ενα τραγούδι για το AIDS

«Όπως τότε» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που έγραψε ο Στάθης Δράκος για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS και ερμηνεύει μαζί με τον Μαρία Καρέτσου και τον Μόνιμο Κάτοικο

Ενα τραγούδι για το AIDS
Λιγότερο από 10 μέρες μας χωρίζουν από την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, αλλά ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» βρήκε έναν τρόπο να γεμίσει το διαδίκτυο από τώρα με δημοσιεύσεις, μουσική και πολλά χαμόγελα. Ο λόγος το τραγούδι «Όπως τότε» που έγραψε ειδικά για την ημέρα ο Στάθης Δράκος των Minor Project και ερμηνεύει μαζί με τη Μαρία Καρέτσου -του ίδιου συγκροτήματος- και τον Μόνιμο Κάτοικο.
«Στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να μεταδοθεί το μήνυμα ότι με συχνό τεστ, έγκαιρη θεραπεία και προφύλαξη, ο HIV μπορεί να νικηθεί», δηλώνει μεταξύ άλλων ο σύλλογος και συμπληρώνει: «Προσπαθήσαμε να περάσουμε το μήνυμα μέσα από τη μουσική. Και το αποτέλεσμα μας μάγεψε. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα νιώσει και ο κόσμος. Κάθε στίχος του τραγουδιού, κάθε στιγμιότυπο του video clip είναι μια γιορτή αισιοδοξίας και δύναμης που θέλουμε να μοιραστούμε με όλους όσοι ζουν με τον HIV/AIDS και με όλη την κοινωνία».
Τα μέλη του συλλόγου αλλά και αγαπημένοι φίλοι των καλλιτεχνών μαζεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσει το μήνυμα της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης όσο πιο μακριά γίνεται. Για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ συνεργάστηκαν πάνω από 30 εθελοντές του Συλλόγου «Θετική Φωνή», ενώ συμμετείχαν ο Νίκος Ψαρράς, ο Άλεξ Οικονόμου, ο Άλεξ Κάβδας, ο Χρήστος Μπέτας, η Ειρήνη Χατζηνικολάου και η Φαίη Δουγαλή.
Κλείσιμο

«Τι θες; Δεν είναι η αγάπη διαταγή, δεν είναι η ελπίδα νοσηρή, κι ας σε κάνει τόσο να πονάς», λένε οι στίχοι του «Όπως τότε» και σύμφωνα με τον δημιουργό του, «η μουσική είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος τόσο να μιλήσεις για αυτά που σε απασχολούν, όσο και να τα κατανοήσεις, να τα δεχτείς και να τα ξορκίσεις. Όταν μαζευτήκαμε εκείνη τη Δευτέρα στη Βαρβάκειο, το είχαμε ήδη καταλάβει. Όλοι μαζί νικάμε τα πάντα. Ο καθένας με τον τρόπο του. Περιμένουμε την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS σαν μία γιορτή. Μία ημέρα στην οποία κάτι θα μάθουμε, κάτι θα συζητήσουμε, κάτι θα κατακτήσουμε».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει ο Σύλλογος «Θετική Φωνή» σε ολόκληρη την Αθήνα και σε 25 ακόμα πόλεις ανά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑIDS, θα δοθεί μία συναυλία αλληλεγγύης, ενημέρωσης, μα πάνω από όλα αγάπης, στον πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, με καλεσμένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ενώσουν τη φωνή τους με τοn Στάθη και την παρέα του για καλό σκοπό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης