Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Juke (video)

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Juke (video)

Η παρέα των... fashion cars μεγαλώνει, με το Juke να θέλει να «κλέψει» πελάτες κυρίως από το Mini. Θα τα καταφέρει;

Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Juke (video)
Η αλήθεια είναι ότι αντικρίζοντας από κοντά το Juke και ακόμα περισσότερο οδηγώντας το άλλαξα τελείως τις σκέψεις μου γι’ αυτό. Ολοι πιστεύαμε ότι το περίεργο σχεδιαστικά Juke θα είναι το μικρό Qashqai και ότι ο εμπορικός του στόχος θα ήταν να πλήξει τις πωλήσεις αυτοκινήτων όπως το Skoda Yeti. Καμία σχέση. Το Juke ούτε τις μεταφορικές ανέσεις του Yeti διαθέτει (είναι πιο μικρό), αλλά ούτε και τον συντηρητικό σχεδιασμό του συμπαθούς Skoda έχει. Το Juke, όσο και αν σε κάποιους μπορεί να ξινίζει αυτό -λόγω Nissan- είναι ένα fun car.

Ενα μοδάτο αυτοκίνητο, που χτυπάει ευθέως το Mini, το VW Beetle, αλλά και τα Citroen DS3 και Audi A1. Ναι, η Nissan μπαίνει στην κατηγορία των fashion cars και αν κάποιοι δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό, απλώς δεν μπορούν να χωνέψουν τα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης. Αυτά που πλέον δεν θέλουν τις εταιρείες με συγκεκριμένη ταυτότητα, αλλά αυτοκινητοβιομηχανίες που κοντράρονται σε όλες τις κατηγορίες. Δείτε τη Skoda με το Yeti, την Audi με το Α1, τη Mercedes με το Smart...

Κλείσιμο


Σχεδιασμός, τρέλα
Οι Ιάπωνες σχεδιαστές όταν έκαναν το σκίτσο του Juke για πρώτη φορά στο λευκό χαρτί πρέπει τουλάχιστον να βρίσκονταν σε οργασμό έμπνευσης. Από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις, το βλέμμα σου θα κολλήσει πάνω του είτε από θαυμασμό είτε από περιέργεια. Τον ρηξικέλευθο σχεδιασμό του Juke ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Ενδιάμεσα συναισθήματα δύσκολα θα υπάρξουν για το μικρό Nissan.
Το μήκος του είναι λίγο πάνω από τα τέσσερα μέτρα, έστω κι αν στο μάτι φαίνεται μεγαλύτερο. Οι χώροι για τέσσερις επιβάτες είναι μια χαρά, αρκεί αυτοί να έχουν λίγες αποσκευές, αφού το πορτμπαγκάζ έχει τη χωρητικότητα ενός cabrio αυτοκίνητου, με 251 λίτρα. Βέβαια μπρος στα κάλλη τι είναι οι... χώροι, αφού το μέγεθος του πορτμπαγκάζ έχει επηρεαστεί από την coupe σχεδίαση του οπίσθιου μέρους του αυτοκινήτου, που όπως και να το κάνουμε, είναι όμορφο!
Στη διάθεσή μας για δοκιμή είχαμε το δικίνητο Juke με τον turbo 1.600άρη των 190 PS.



Τον κινητήρα δηλαδή με τον οποίο το Juke θα κονταροχτυπηθεί με το Mini Cooper S. Ενας καλός κινητήρας, που δείχνει πρόθυμος στις χαμηλές στροφές και «χαλαρώνει» στις υψηλές. Το τιμόνι είναι ικανοποιητικό, τα εξατάχυτο κιβώτιο άριστο, τα φρένα αποτελεσματικά, ενώ η ανάρτηση ελαφρώς σκληρή. Σημειώστε πως το Juke θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση (όμοια με του Qashqai), αλλά μόνο με το αυτόματο 5τάχυτο κιβώτιο CVT και μόνο στην ακριβότερη εξοπλιστική έκδοση, την Techna. Η βασική έκδοση του Juke θα κινείται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.6 lt απόδοσης 117 PS, η οποία θα διαθέτει 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.



ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας (cc):
1.598, 1.598 Τ
Ισχύς (PS/rpm): 117/6.000, 190/5.600
Ροπή (kgm/rpm): 16,1/4.000, 24,5/2.000-5.200
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 και 6 σχ. ή αυτόματο CVT
Τελική ταχύτητα (km/h): 178, 215
Επιτάχυνση 0-100 km (sec): 11.0, 8.0
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,4 lt, 6,9 lt
Εκπομπές CO2: 147 g/km, 159 g/km
Βάρος (kg): 1.172, 1.286
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.135x1.765x1.570 mm
Χώρος αποσκευών: 251 lt




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης