Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα την Bentley Continental GT Speed (video)

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα την Bentley Continental GT Speed (video)

Οδηγούμε στην Ελλάδα (ναι, στην Ελλάδα) την Continental GT Speed και ξανανιώνουμε με τους 610 ίππους της!

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα την Bentley Continental GT Speed (video)
Αμα τη εμφανίσει του, αυτό το μοναδικής αισθητής αυτοκίνητο εντυπωσιάζει. Ετσι απλά. Είναι ό,τι σπορ έχει αναδείξει σχεδιαστικά η αυτοκίνηση, κάτι βέβαια που συνεπάγεται και την απόλυτη διαχρονικότητα.
Παίρνεις μία Bentley και ποτέ κανένας δεν θα σου πει ότι αυτό το αυτοκίνητο πάλιωσε.
Το βασικότερο; Δεν θα αισθανθείς εσύ ο ίδιος ότι το βαριέσαι, γιατί πάντα θα βγάζει κάτι για να σε συναρπάσει και να ανανεώνει τη σχέση σου μαζί του.

Κλείσιμο


Στο εσωτερικό της, το πάντρεμα του κλασικού με το σύγχρονο είναι εμφανές. Διακόπτες που παραπέμπουν στο παρελθόν (όπως, για παράδειγμα, του χειρισμού των αεραγωγών), αλλά και ψηφιακοί δείκτες με πάμπολλα γραφικά, τα οποία σου δίνουν όλες τις πληροφορίες που θέλει να έχει ο οδηγός. Ενα κλασικό και συνάμα σύγχρονο, πολυτελές και παράλληλα "αγωνιάρικο" cockpit, σχεδιασμένο για να έχει ο οδηγός την άνεση και την εργονομία να χειριστεί τα εκατοντάδες άλογα που έχει στα χέρια του!



ΣΤΑΒΛΟΣ…
Κάτω από το πελώριο και μυώδες καπό της Continental GT Speed κρύβεται το "θαύμα". Ενα ολόκληρο εργοστάσιο ίππων έτοιμο να παράξει ταχύτατα με την εντολή που θα δώσει με το δεξί του πόδι ο οδηγός, εκατοντάδες ίππους! Στη Speed η ισχύς του 6λιτρου W12 έχει ανέβει στους 610 ίππους! Μαζί με την αύξηση της ισχύος, τα πάνω της πήρε και η ροπή, που έφτασε αισίως τα 76 kgm. Στον δρόμο, δε, η Continental GT Speed μας μπέρδεψε ευχάριστα. Με τα πρώτα χιλιόμετρα καταλάβαμε ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι και τόσο άγριο, όσο τουλάχιστον αναφέρουν οι αριθμοί. Απόλυτα ευκολοδήγητο και ευέλικτο στις ορέξεις του οδηγού. Η αλήθεια είναι ότι χαλαρώσαμε αρκετά από τα πρώτα χιλιόμετρα, μετά το πρώτο… ερωτικό καρδιοχτύπι. Αμ δε! Στον ανοιχτό δρόμο και όταν αποφασίσαμε να βυθίσουμε το γκάζι, ένας δυνατός μπάσος ήχος άρχισε να καλύπτει της όποιες προσπάθειες των Red Hot Chili Peppers να μας ψυχαγωγήσουν.



Ναι, ο W12 ξύπνησε από το λήθαργο όπου τον είχε ρίξει η δειλία που εμφανίσαμε κατά τα πρώτα αγγίγματα με την Continental. Και οι δύο υπερπληρωτές είναι πλέον σε εγρήγορση, δίνοντας απίστευτη δύναμη στους τέσσερις τροχούς. Κι όμως, αυτή η ροπή… εκχιονιστικού περνάει με απόλυτη αρμονία στο ελληνικό οδόστρωμα. Αν δε αυτό είναι γλιστερό, εκεί επεμβαίνουν και τα πάμπολλα ηλεκτρονικά. Στις Αττική Οδό, όμως, μόνο η τετρακίνηση φτάνει (και τα λάστιχα της Pirelli) για να γαντζωθεί το αυτοκίνητο στην άσφαλτο και να απογειωθεί, κάνοντας τα πρώτα 100 km/h σπριντ σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα! Είναι μάλιστα τόσο αρμονική η συνεργασία τετρακίνησης με το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, που οι γρήγορες εναλλαγές, συνάμα με αυτή την εξωπραγματική για τροχοφόρα δύναμη, δίνουν νούμερα όπως 2,3 sec για την επιτάχυνση από τα 50 στα 70 km/h και 3,0 sec από 80 στα 120 km/h. Και όλα αυτά, με τον οδηγό μέσα από το… πιλοτήριό του να έχει τον έλεγχο των βασικών μηχανικών μερών της Continental GT Speed. Μπορεί να καθορίσει τη σκληρότητα των αναρτήσεων από άνετη σε "αγωνιάρικη" (έτοιμη για πίστα), ενώ μπορεί να χειριστεί και το ύψος των αναρτήσεων, με τα απαράδεκτα τσιμεντένια σαμαράκια των δήμων να μην αποτελούν εφιάλτη ανεπιθύμητων επαφών του... πολύτιμου με την… ανοησία.



Εν κατακλείδι, ο τυχερός κάτοχος μιας Bentley Continental GT Speed μπορεί να τα έχει όλα: ένα καθημερινό αυτοκίνητο που θα σε μετακινήσει άνετα, ενώ θα φροντίσει για την ανάλογη… ψυχοθεραπεία όταν θελήσεις να ξεφύγεις και να καλπάσεις με τους 610 ίππους της! Αυτοκίνητα σαν την Bentley Continental GT Speed είναι η πεμπτουσία της αυτοκίνησης, ο καθρέφτης της εξέλιξης, η αφορμή να θαυμάσεις το ανθρώπινο μυαλό, έστω κι αν δεν μπορέσεις να την αποκτήσεις ποτέ…

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις ΜxΠxΥ: 4.804 x 1.965 x 1.380 mm
Μεταξόνιο: 2.745mm
Χώρος αποσκευών: 370 lt
Βάρος: 2.350 kg
Κινητήρας: 5.998 cc
Ισχύς: 610 PS /6.000 rpm
Ροπή: 76,0 kgm /1.700-5.600  rpm
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελική ταχύτητα:
326 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 4,5 sec
Μικτή κατανάλωση: 16,6  lt/100 km εργοστασιακή τιμή
Εκπομπές CO2: 396  g/km
Τιμή: 296.700 ευρώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης