Honda: Νέος "πράσινος" 1,6lt diesel κινητήρας

Honda: Νέος "πράσινος" 1,6lt diesel κινητήρας

Ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe, Manabu Nishimae, ανακοίνωσε ότι ο νέος κινητήρας πετρελαίου των1.6 i-DTEC που θα κινεί και το νέο Civic θα έχει εκπομπές CO2 95g/km. Δε θα έχει δηλαδή τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας.
Ο νέος 1.6 i-DTEC είναι ο πρώτος κινητήρας της νέας σειράς...

Honda: Νέος "πράσινος" 1,6lt diesel κινητήρας
Ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe, Manabu Nishimae, ανακοίνωσε ότι ο νέος κινητήρας πετρελαίου των1.6 i-DTEC των 120PS, που θα κινεί και το νέο Civic θα έχει εκπομπές CO2 95g/km. Δε θα έχει δηλαδή τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας.
Ο νέος 1.6 i-DTEC είναι ο πρώτος κινητήρας της νέας σειράς Earth Dreams Technology της Honda που θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη. 
Η παραγωγή του θα αρχίσει στο Βρετανικό εργοστάσιο της εταιρίας από τα τέλη του 2012. Η χρήση νέου ανθεκτικού υλικού στην κυλινδροκεφαλή έδωσε τη δυνατότητα στη Honda να δημιουργήσει τον ελαφρύτερο αλουμινένιο πετρελαιοκινητήρα 1.6 L σχεδίασης “open deck” (με διάκενο μεταξύ χιτωνίων και μπλοκ κυλίνδρων). 
Ο συνδυασμός υλικών ελαφρού βάρους και ενός υπερσυμπιεστή μικρών διαστάσεων βελτιώνει την απόκριση και πετυχαίνει κορυφαία ισορροπία κατανάλωσης και επιδόσεων.

Κλείσιμο

1.6 diesel:

 

Κυβισμός

1596 cc

Μέγιστη Ισχύς

88kw (120PS)/4000rpm

Μέγιστη Ροπή

300 Nm/2000rpm

CO2

95g/km CO2 (Δεδομένα Honda)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης