Νέος κινητήρας 1,3 lt για το Mazda 2

Νέος κινητήρας 1,3 lt για το Mazda 2

Ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό μοτέρ παρουσίασε η Mazda και θα το εντάξει στο ανασχεδιασμένο Mazda 2 το καλοκαίρι. Ο νέος κινητήρας 1.3 Skyactiv-G έχει απόδοση 84 PS στις 5.400 rpm και η μέγιστη ροπή του φθάνει τα...

Νέος κινητήρας 1,3 lt για το Mazda 2
Ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό μοτέρ παρουσίασε η Mazda και θα το εντάξει στο ανασχεδιασμένο Mazda 2 το καλοκαίρι (στην Ελλάδα πιθανότατα θα έρθει αργότερα). Ο νέος κινητήρας 1.3 Skyactiv-G έχει απόδοση 84 PS στις 5.400 rpm και η μέγιστη ροπή του φθάνει τα 11,4 kgm στις 4.000 rpm.
Μπορεί οι αριθμοί αυτοί να μην ακούγονται τόσο εντυπωσιακοί για τα σημερινά δεδομένα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετικοί!), όμως αυτό που πραγματικά κάνει το μηχανικό σύνολο της Mazda να ξεχωρίζει είναι η κατανάλωση καυσίμου: μόλις 3,3 lt/100 km!
Για να επιτευχθεί αυτή η τόσο καλή σχέση απόδοσης-κατανάλωσης οι Ιάπωνες κατοχύρωσαν περισσότερες από 130 πατέντες και συνδύασαν τον κινητήρα με κιβώτιο συνεχών μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), νέο σύστημα i-stop κ.ά. Η λέξη «Skyactiv» θα χρησιμοποιείται στο εξής από την Mazda για να περιγράφει ένα πακέτο τεχνολογιών που αφορά μηχανικές και σχεδιαστικές βελτιώσεις που στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης.
Οι Ιάπωνες έχουν θέσει σαν στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου όλης της γκάμας τους κατά 30% (κατά μέσο όρο) μέχρι το 2015.
Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο κινητήρα 1.3 Skyactiv-G. Πόσο σημαντική παράμετρος είναι για εσάς η κατανάλωση καυσίμου στην επιλογή νέου αυτοκινήτου;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης