Αποκάλυψη: Οι πρώτες φωτογραφίες του Saab 9-4X

Αποκάλυψη: Οι πρώτες φωτογραφίες του Saab 9-4X

Στο Λος Άντζελες θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 9-4Χ! Το νέο SUV της σουηδικής εταιρίας από το καλοκαίρι του 2011 που θα κυκλοφορήσει θα έχει ως στόχο να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το VW Tiguan μέχρι το Volvo XC60 και την επερχόμενη BMW X3.

Αποκάλυψη: Οι πρώτες φωτογραφίες του Saab 9-4X
Στο Λος Άντζελες θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 9-4Χ! Το νέο SUV της σουηδικής εταιρίας από το καλοκαίρι του 2011 που θα κυκλοφορήσει θα έχει ως στόχο να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το VW Tiguan μέχρι το Volvo XC60 και την επερχόμενη BMW X3. Η σχεδιαστική ταυτότητα του αμαξώματος συνάδει με την σύγχρονη άποψη της Saab ενώ οι διαστάσεις (για την ώρα διατηρούνται μυστικές) αναμένεται να κυμαίνονται σε αυτές των δύο γερμανικών SUV.
Αισθητικά, πάντως, το 9-4Χ διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το πολυβραβευμένο Aero X Concept ενώ την προσοχή τραβά η νέα μάσκα που χαρακτηρίζει και το νέο 9-5.


Κλείσιμο
Στα πρώτα στοιχεία που αποκάλυψε η Saab κάνει λόγο για δύο αλουμινένιους V6 κινητήρες που συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια έξι σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης XWD. Πρόκειται για την τρίλιτρη ατμοσφαιρική έκδοση άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 265 PS (0-100 km/h σε 9,0 sec) και την υπερτροφοδοτούμενη των 2,8 lt της έκδοσης Aero που αποδίδει 300 PS (0-100 km/h σε 8,3 sec). Προαιρετικά θα υπάρχει στην έκδοση Aero σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης που θα μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του σασί ανάλογα με το αν ο οδηγός θέλει να κινηθεί σε σπορ ή χαλαρούς ρυθμούς.

Μετά την πρεμιέρα του σουηδικού SUV στην αμερικανική έκθεση αναμένεται να ακολουθήσουν νέα στοιχεία καθώς και μικρότεροι σε χωρητικότητα κινητήρες -ίσως και προσθιοκίνητες εκδόσεις- που θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Τέλος, να σημειώσουμε πως το 9-4Χ θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς δρόμους την άνοιξη ενώ στην Ευρώπη το περιμένουμε τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης