Fiat Strada: Εργασία και χαρά

Fiat Strada: Εργασία και χαρά

Τα τελευταία χρόνια κάποιες εταιρείες δραστηριοποιούνται έντονα στον χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων και τα αποτελέσματα έχουν επιβεβαιώσει αυτή την επιλογή. Μια απ’ αυτές τις εταιρείες είναι η Fiat, η οποία μέσω μιας «ξεχωριστής μάρκας», της Fiat Professional...

Fiat Strada: Εργασία και χαρά
Τα τελευταία χρόνια κάποιες εταιρείες δραστηριοποιούνται έντονα στον χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων και τα αποτελέσματα έχουν επιβεβαιώσει αυτή την επιλογή. Μια απ’ αυτές τις εταιρείες είναι η Fiat, η οποία μέσω μιας «ξεχωριστής μάρκας», της Fiat Professional, προσφέρει λύσεις για όλα τα επίπεδα επαγγελματιών χρηστών.

Ενα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας είναι το Strada, το οποίο είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο επαγγελματικό της Fiat, πίσω από το Ducato, με 127.800 ταξινομήσεις σε όλο τον κόσμο. Πολλά απ’ αυτά τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν όχι μόνο από επαγγελματίες, αλλά κι από λάτρεις των σπορ που θέλουν ένα μοντέλο με μεγάλη καρότσα για να φορτώνουν το jet-ski τους, τον εξοπλισμό βουνού κ.ά.

Το νέο Strada διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (Working, Trekking, Adventure) και τρεις τύπους αμαξώματος (κοντή καμπίνα, μακριά καμπίνα, διπλοκάμπινο). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το διπλοκάμπινο μοντέλο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερα άτομα κι έχει ωφέλιμο φορτίο 630 κιλά. Για όσους έχουν αυξημένες απαιτήσεις και κινούνται σε ολισθηρό έδαφος υπάρχει η έκδοση Adventure, η οποία εξοπλίζεται με μπλοκέ διαφορικό E-Locker.

Κλείσιμο

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Strada εκπέμπει δύναμη κι έχει «άγρια» ομορφιά, ιδιαίτερα στην έκδοση Adventure με τα μαύρα προστατευτικά στον εμπρός προφυλακτήρα και χαμηλά στο πλάι. Στο εσωτερικό του ωστόσο το περιβάλλον θυμίζει αυτό των επιβατικών αυτοκινήτων σε σχεδιασμό και εργονομία.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Strada είναι βεβαίως ο χώρος φόρτωσης, ο οποίος έχει μήκος 1.685 mm (1.332 mm στις εκδόσεις με μακριά καμπίνα και 1.082 στο διπλοκάμπινο) και πλάτος 1.300 mm (1.070 mm μεταξύ των θόλων). Επίσης, ο χώρος εφοδιάζεται με προστατευτική επένδυση, η οποία είναι ανθεκτική σε χτυπήματα και θερμοκρασίες. Παράλληλα, η πίσω πόρτα ανοίγει σε γωνία 90 μοιρών, αντέχει βάρος έως και 300 kg, αφαιρείται και έχει επένδυση από αντιολισθητικό υλικό.
Κάτω από το καπό του Strada τοποθετείται ένας κινητήρας 1.3 MultiJet ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 95 PS και ροπή 20,4 kgm. Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του συνόλου είναι η χαμηλή κατανάλωση, η οποία δεν ξεπερνά τα 5,2 lt/100 km.

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του Strada που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Από τη βασική  έκδοση εξοπλισμού το ιταλικό μοντέλο διαθέτει αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, ABS, υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, πρίζα παροχής 12V, κάθετες προστατευτικές μπάρες, βάση σκάλας κ.ά.
Η βασική τιμή του νέου Fiat Strada είναι 14.700 ευρώ και ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κάποιος και τον τρόπο πληρωμής μπορεί να υπάρξει έκπτωση έως και 1.900 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1,3 lt
Ισχύς: 95 PS/4.000 rpm
Ροπή:    20,4 kgm/1.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Μικτή κατανάλωση (/100km): 5,2 lt
Διαστάσεις Μ/Π: 4.409/1.664
Τιμή: Από 14.700 ευρώ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης