Η νέα BMW Z4! (Δείτε το video)

Η νέα BMW Z4! (Δείτε το video)

  • Μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή
  • 6κύλινδροι κινητήρες 2,5 lt, 3,0 lt και 3,0 lt turbo
  • Ιπποδύναμη από 204 PS έως 306 PS
  • Μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο
  • Θα διατίθεται και με ημιαυτόματο σειριακό DSG επτά σχέσεων
  • Οι πωλήσεις ξεκινούν την άνοιξη




Αποκαλύφθηκε η νέα BMW Z4, η οποία αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ, τον προσε

Η νέα BMW Z4! (Δείτε το video)
  • Μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή
  • 6κύλινδροι κινητήρες 2,5 lt, 3,0 lt και 3,0 lt turbo
  • Ιπποδύναμη από 204 PS έως 306 PS
  • Μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο
  • Θα διατίθεται και με ημιαυτόματο σειριακό DSG επτά σχέσεων
  • Οι πωλήσεις ξεκινούν την άνοιξη




Αποκαλύφθηκε η νέα BMW Z4, η οποία αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ, τον προσεχή Ιανουάριο. Το νέο μοντέλο διαθέτει καθαρές γραμμές στη σχεδίασή του. Η κυριότερη διαφορά της νέας γενιάς του αυτοκινήτου σε σχέση με την προηγούμενη, είναι η υιοθέτηση της μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής (α-λά Mercedes SLK), αντί για την παραδοσιακή υφασμάτινη που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα. Ο χρόνος που θα απαιτείται για τη διαδικασία της μεταμόρφωσης του αυτοκινήτου από κλειστό σε ανοικτό και το αντίθετο είναι 20 sec. Το ύψος του αμαξώματος είναι πλέον ελαφρώς μεγαλύτερο, ενώ η αδιαμφισβήτητα δυναμική εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου έχει δεχθεί επιρροές από την σειρά 6 της BMW!



Κλείσιμο
Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, το γερμανικό σπορ μοντέλο θα εξοπλίζεται αρχικά με τρία μοτέρ. Το μικρότερο από άποψης κυβισμού και ιπποδύναμης είναι το 6κύλινδρο των 2,5 lt, με απόδοση 204 PS και 25,5 kgm ροπής. Έπειτα, ακολουθεί το επίσης 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό των 3,0 lt, που αποδίδει 258 PS και έχει 31,6 kgm ροπής.



Ο ισχυρότερος κινητήρας με την οποία θα εφοδιάζεται προς το παρόν η νέα Z4, θα είναι ο 3λιτρος με τα δύο τούρμπο, που χρησιμοποιούν οι 335i και 135i. Η ισχύς του τελευταίου είναι 306 PS και η μέγιστη ροπή 40,8 kgm. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h από στάση με αυτό το μοτέρ, θα έρχονται σε 5,1 sec.
Όλοι οι κινητήρες (πληρούν τις προϋποθέσεις Euro5 για τις εκπομπές ρύπων) θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή με το ημιαυτόματο σειριακό DSG με τις επτά σχέσεις. Επίσης, για το μικρότερο μοντέλο θα διατίθεται και ένα 6άρι αυτόματο tiptronic, αλλά ίσως και κάποιο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη…



H νέα BMW Z4 θα διαθέτει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ηλεκτρονικό σύστημα Drive Dynamic Control, το οποίο ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού. Ακόμη, θα εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση (Adaptive M Suspension system), η οποία επιτρέπει το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 10 mm, διαθέτοντας τρεις διαφορετικές λειτουργίες για την σκληρότητα. 
Στην εξωτερική της εμφάνιση, η Z4 θα έχει φωτιστικά σώματα με LED, ενώ στο εσωτερικό, το οποίο είναι πλέον πιο ευρύχωρο θα προσφέρονται επενδύσεις από βουρτσισμένο αλουμίνιο ή ξύλο για το ταμπλό και τις πόρτες, αλλά και δέρμα υψηλής ποιότητας (Nappa) για τα καθίσματα. Οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών θα φορούν ελαστικά runflat.
Οι πωλήσεις της νέας BMW Z4 θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης