Τα πάντα για το νέο Ford Kuga

Τα πάντα για το νέο Ford Kuga

Η δεύτερη γενιά του Kuga θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο με «ευρωπαϊκό» σχεδιασμό, μικρούς και μεγάλους κινητήρες και δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι της Ford έκαναν αυτό που έπρεπε…

Τα πάντα για το νέο Ford Kuga
Η δεύτερη γενιά του Kuga θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο με «ευρωπαϊκό» σχεδιασμό, μικρούς και μεγάλους κινητήρες και δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι της Ford έκαναν αυτό που έπρεπε…

Και το τωρινό Kuga είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όμως δεν παρέχει και πολλές επιλογές σε κινητήρα και σύστημα μετάδοσης. Επιπρόσθετα, το αμερικάνικο αδελφάκι του, το Escape, είναι ένα εντελώς διαφορετικό (κι εντελώς αδιάφορο για εμάς) αυτοκίνητο. Ευτυχώς τα στελέχη της Ford κατάλαβαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα ακατέργαστο διαμάντι κι αποφάσισαν να βάλουν λίγη τάξη στο χάος…
Το νέο Kuga που βλέπετε στις φωτογραφίες παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ ως το νέο Escape. Φυσικά οι Αμερικανοί έχουν ξετρελαθεί με τη μυώδη εμφάνισή του (ψάξτε στο Ιnternet φωτογραφίες του προηγούμενου Escape και θα κλαίτε από τα γέλια), όμως για εμάς στην Ευρώπη αυτό είναι απλώς η μετεξέλιξη του ήδη πολύ όμορφου Kuga. Μερικά από τα βασικά του σχεδιαστικά στοιχεία είναι φυσικά οι μυώδεις γραμμές, το πίσω σπόιλερ, οι ζάντες 17 ιντσών κ.ά.
Το εσωτερικό του διαθέτει έντονες επιρροές απ’ αυτό του νέου Ford Focus, τόσο σχεδιαστικά όσο και ποιοτικά. Ενα από τα μεγαλύτερα ατού του νέου Kuga είναι ο χώρος αποσκευών, ο όγκος του οποίου κυμαίνεται από 971 lt έως 1.928 lt (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα).

Κλείσιμο
Το νέο Kuga θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης στις ΗΠΑ (στην Ευρώπη ενδεχομένως να δούμε και κάποιους πετρελαίου). Το μικρότερο σύνολο (αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δική μας χώρα) είναι το γνωστό 1.6 EcoBoost με τους 175 PS. Η κορυφαία έκδοση θα φορά τον 2.0 EcoBoost, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 240 PS. Επίσης, θα διατίθεται κι ένας κινητήρας «αμερικανιά» (δύσκολα θα τον δούμε αυτόν στην Ευρώπη) που έχει χωρητικότητα 2,5 lt και μέγιστη ιπποδύναμη 170 PS. Ολα τα σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων στις ΗΠΑ, όμως στην Ευρώπη λογικά οι βασικές εκδόσεις θα διατίθενται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
Ενα ενδιαφέρον καινούριο στοιχείο είναι ότι το νέο Kuga θα διατίθεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και οι εκδόσεις με τους κινητήρες EcoBoost θα πωλούνται και με σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Ford υποστηρίζουν ότι το «έξυπνο» σύστημα 4Χ4 του Kuga χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη και αισθητήρες που συλλέγουν πληροφορίες από 25 πηγές. Το σύστημα μπορεί να διαβάζει όλες αυτές τις πληροφορίες και να δίνει εντολές για την κατανομή της ροπής στους τέσσερις τροχούς με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη απ’ τον χρόνο που ανοιγοκλείνει το ανθρώπινο μάτι!
Φυσικά, το νέο Kuga θα διαθέτει κι όλα τα σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που έχουμε δει στα καινούρια αυτοκίνητα της Ford. Η επίσημη παρουσίαση της ευρωπαϊκής έκδοσης θα γίνει τον Μάρτιο του 2012 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1,6 lt, 2,0 lt, 2,5 lt
Ισχύς: 178 PS, 240 PS, 170 PS
Ροπή: 24,5 kgm, 34,5 kgm, 23,0 kgm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς ή 4Χ4
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχ.
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4,52/1,84/1,68 m
Χώρος αποσκευών: 971 lt






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης