Με 280PS το Opel Astra OPC (video)

Με 280PS το Opel Astra OPC (video)

Στις απαραίτητες επεμβάσεις στο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που γνωρίζουμε από το Insignia προχώρησαν οι μηχανικοί της Opel, ώστε να είναι ένα σωστό OPC. H ιπποδύναμη πλέον είναι στα 280 PS και η ροπή στα 40,8 kgm...

Με 280PS το Opel Astra OPC (video)
Στις απαραίτητες επεμβάσεις στο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που γνωρίζουμε από το Insignia προχώρησαν οι μηχανικοί της Opel, ώστε να είναι ένα σωστό OPC. H ιπποδύναμη πλέον είναι στα 280 PS και η ροπή στα 40,8 kgm.

Ετσι το νέο Astra OPC θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6 sec. Παράλληλα εμφανίζει χαμηλότερη κατά 12% κατανάλωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο OPC, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί κατά 14%. Ειδικότερα, χάρη και στο σύστημα Start/Stop, η μεικτή κατανάλωση έχει υποχωρήσει στα 8,1 lt/100 km και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 189 gr/km.

Απο εκεί και πέρα, τα αμορτισέρ του είναι της ZF Sachs, τα γόνατα HiPerStruts και τα φρένα της Brembo. Το σύστημα FlexRide έχει ρυθμιστεί για τις ανάγκες ενός μοντέλου OPC και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε ένα από τα τρία προγράμματα: Standard (με έμφαση στην άνεση), Sport (γίνονται πιο σκληρές οι αναρτήσεις και πιο άμεσο το σύστημα διεύθυνσης) και OPC (ακόμη πιο γρήγορο το τιμόνι, πιο άμεση η απόκριση του γκαζιού και ακόμη πιο άκαμπτο το πλαίσιο). Στην τελευταία περίπτωση ο φωτισμός του πίνακα οργάνων γίνεται κόκκινος.

Όσον αφορά το ESP, υπάρχει η στάνταρ θέση λειτουργίας, η Competitive – όπου επεμβαίνει πιο αργά – και η πλήρης απενεργοποίηση όταν το κουμπί κρατηθεί πατημένο για τουλάχιστον 5 sec. Σε σχέση με το Astra 1.6 GTC με τα 180 PS, το OPC έχει σκληρότερα ελατήρια κατά 30% και χαμηλότερο αμάξωμα κατά 10 mm. Επιπλέον, τα σάιλεντ μπλοκ και ο πίσω άξονας είναι πιο άκαμπτα.

Κλείσιμο












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης