Το Audi R8 GT των 560PS! (video)

Το Audi R8 GT των 560PS! (video)

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του κουπέ R8 GT που έγινε… ανάρπαστο σε μόλις μερικούς μήνες, η Audi ανακοίνωσε την παραγωγή αντίστοιχης έκδοσης και για το κάμπριο.  Το R8 GT Spyder εξοπλίζεται με τον ίδιο V10 FSI κινητήρα των 5,2 lt που αποδίδει 560 PS και 55,0 kgm ροπής...

Το Audi R8 GT των 560PS! (video)
Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του κουπέ R8 GT που έγινε… ανάρπαστο σε μόλις μερικούς μήνες, η Audi ανακοίνωσε την παραγωγή αντίστοιχης έκδοσης και για το κάμπριο.  Το R8 GT Spyder εξοπλίζεται με τον ίδιο V10 FSI κινητήρα των 5,2 lt που αποδίδει 560 PS και 55,0 kgm ροπής.

Το βάρος του αμαξώματος στην κανονική Spyder φτάνει τα 1.640 kg αλλά στην περίπτωση της GT έχει γίνει εξοικονόμηση περίπου 85 kg (με χρήση ανθρακονήματος και πολυμερών fiber-glass) προς όφελος των επιδόσεων.
Έτσι, τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 3,8 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 317 km/h.

Υπενθυμίζεται πως η υφασμάτινη οροφή χρειάζεται περίπου 19 sec για να αναδιπλωθεί (ακόμη και εν κινήσει έως 50 km/h) ενώ η ισχύς περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω του γνωστού συστήματος Quattro (με συνεκτικό συμπλέκτη, προέρχεται από την Lamborghini).
Κλείσιμο
Το R8 GT Spyder θα διατεθεί σε μόλις 333 αντίτυπα και για όποιον ενδιαφέρεται να πούμε πως οι τιμές πώλησης στην γερμανική αγορά ξεκινούν από 207.800 ευρώ. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης