Audi A1 Clubsport Quattro με 500 ίππους!

Audi A1 Clubsport Quattro με 500 ίππους!

Με σκοπό να εορταστεί με τον καλύτερο τρόπο το 30ο φεστιβάλ Wörthersee (1-4/6) που γίνεται κάθε χρόνο στην Αυστρία για τους φίλους των Audi, Seat, Skoda και VW παρουσιάστηκε το πρωτότυπο A1 Clubsport Quattro. Πρόκειται για ένα μοντέλο επίδειξης που εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.5 TFSI...

Audi A1 Clubsport Quattro με 500 ίππους!
Με σκοπό να εορταστεί με τον καλύτερο τρόπο το 30ο φεστιβάλ Wörthersee (1-4/6) που γίνεται κάθε χρόνο στην Αυστρία για τους φίλους των Audi, Seat, Skoda και VW παρουσιάστηκε το πρωτότυπο A1 Clubsport Quattro. Πρόκειται για ένα one-off μοντέλο επίδειξης που εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.5 TFSI που προέρχεται από τα ΤΤ-RS και RS3 (με 330 PS).
Αποδίδει 500 PS και 67,3 Kgm ροπής από τις 2.500 rpm και όπως σωστά υποθέτετε επιταχύνει σαν... διάβολος. Σύμφωνα με την Audi, τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 3,7 sec, τα 0-200 km/h σε 10,9 sec  ενώ για τις ρεπρίζ 80-120 km/h απαιτούνται μόλις 2,4 km/h!
Εξωτερικά το πρωτότυπο Α1 είναι όσο ντοπαρισμένο πρέπει για να τραβήξει την προσοχή και διαθέτει ένα αδιάκριτο body kit με μεγάλες εισαγωγές αέρα μέχρι και το καπό, φανταχτερή μάσκα, φουσκωμένα φτερά και θόλους, διπλή αεροτομή, 19άρες ζάντες και άλλα γλυκάδια. Όσον αφορά τα φρένα περιλαμβάνουν εξαπίστονες δαγκάνες με τους εμπρός δίσκους να είναι κεραμικοί ενώ η ανάρτηση ρυθμίζεται σε σκληρότητα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Φυσικά, υπάρχει σύστημα τετρακίνησης της Haldex.

Αξίζει να σημειωθεί πως το A1 Clubsport Quattro αποτελεί τον πρόλογο του επερχόμενου S1 που θα αποτελέσει το ταχύτερο μικρό της Audi. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση το S1 θα είναι τετρακίνητο ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.0 TFSI με τους 210 PS που χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα του VW Group, όπως στο Golf GTI.
Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης