Τραγωδία στο Tuning Auto Festival με ένα παιδί νεκρό (video)

Τραγωδία στο Tuning Auto Festival με ένα παιδί νεκρό (video)

Τραγωδία  το μεσημέρι της Κυριακής στο 30ο χιλιόμετρου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο Πολυδένδρι Αττικής, σ’ έναν χώρο που είχαν διαμορφώσει κακήν-κακός για να διεξαχθεί το Tuning Festival.

Τραγωδία στο Tuning Auto Festival με ένα παιδί νεκρό (video)
Τραγωδία το μεσημέρι της Κυριακής στο 30ο χιλιόμετρου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο Πολυδένδρι Αττικής, σ’ έναν χώρο που είχαν διαμορφώσει κακήν-κακός για να διεξαχθεί το Tuning Festival.

O Κωνσταντίνος Κορμάς, οδηγός ενός Mitsubishi Lancer EVO IX, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να πέσει στους θεατές και να τραυματίσει θανάσιμα ένα οκτάχρονο αγόρι.

Το παιδί, βρίσκονταν εκεί με τον πατέρα του και το αδελφάκι του, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Ο πατέρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ τα δυο παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Εκεί, το ένα από τα δυο υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Το Auto Festival είναι ένας αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων όπου δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και μοντέλα παραγωγής .
Κλείσιμο




Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πολλά:

  • Καταρχάς ποιος έδωσε άδεια να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας, δηλαδή ποιος έλεγξε, το χώρο και την ασφάλεια αυτού και έβαλε την υπογραφή του να γίνει ο αγώνας.

  • Γιατί οι θεατές κάθονταν πίσω από στροφή, κάτι που όσοι γνωρίσουν από αγώνες αυτοκινήτων, απαγορεύεται αυστηρά  και γιατί οι διοργανωτές -όποιοι κι αν είναι αυτοί- δεν τοποθέτησαν τον κόσμο στα σωστά σημεία.

  • Πώς είναι δυνατόν να δίνεται άδεια (αν υπάρχει αυτή) να διεξαχθεί ένας αγώνας, ο οποίος οριοθετεί την  «πίστα» με πλαστικά ανάλαφρα χωρίσματα (μάλιστα δεν περιείχαν νερό) τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον όγκο ενός αυτοκινήτου.
  • Και τέλος γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον χώρο, όπως ρητά επιβάλλει η νομοθεσία σε τέτοιες διοργανώσεις.
Αναμένουμε απαντήσεις από τους διοργανωτές, ενώ θα θέλαμε και την απάντηση της ΕΛΠΑ, που σύμφωνα με το καταστατικό της «…ασκεί την αθλητική εξουσία στον χερσαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ολόκληρη τη χώρα μέσω της Eθνικής Eπιτροπής Aγώνων (EΘ.E.A.) και της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων Μοτοσυκλέτας (ΕΘ.Ε.Α.Μ.).»_Τάκης Τρακουσέλλης


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΘΑ για το τραγικό συμβάν:

«Για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη διάρκεια προγραμματισμένης επίδειξης δοκιμασίας αυτοκινήτων στην πίστα Αφιδνών, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός 8χρονου παιδιού, τον τραυματισμό του 9χρονου αδελφού του και του πατέρα τους, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ –ΕΘ.Ε.Α, ως αρχή των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας:

-Εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το τραγικό συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της στην σκληρή δοκιμασία στην οικογένεια των παθόντων.
-Όσο αφορά στην προγραμματισμένη επίδειξη αυτοκινήτων, η ΕΘΕΑ αναφέρει ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας.
-Η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους.
-Όσον αφορά στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης