Ηλεκτρικό θα είναι το αυτοκίνητο πόλης Lotus

Ηλεκτρικό θα είναι το αυτοκίνητο πόλης Lotus

Το πολυαναμενόμενο μικρό της Lotus δεν θα διαθέτει συμβατική τεχνολογία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντάνι Μπάχαρ. Μιλώντας σε βρετανικό περιοδικού του ειδικού Τύπου, ο CEO της Lotus είπε τα εξής: «Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε το Mini και τα μικρά BMW και Audi αν δεν έχουμε κάτι...

Ηλεκτρικό θα είναι το αυτοκίνητο πόλης Lotus
Το πολυαναμενόμενο μικρό της Lotus δεν θα διαθέτει συμβατική τεχνολογία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντάνι Μπάχαρ. Μιλώντας σε βρετανικό περιοδικού του ειδικού Τύπου, ο CEO της Lotus είπε τα εξής: «Δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε το Mini και τα μικρά BMW και Audi αν δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουμε. Το δικό μας αυτοκίνητο θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικό, είτε ηλεκτρικό με εκτεταμένη αυτονομία και θα προσφέρει επιδόσεις που δεν έχει κανένα άλλο όχημα στην κατηγορία».

Η πρωτότυπη έκδοση του μικρού Lotus (φωτογραφία) είναι ένα μοντέλο με ηλεκτροκινητήρα και μοτέρ βενζίνης 1,2 lt. Η μέγιστη απόδοση του συστήματος φθάνει τους 73 PS. Μπορεί αυτή να μην ακούγεται εντυπωσιακή, όμως η Lotus είναι μια εταιρία που δίνει μεγάλη σημασία στο βάρος των οχημάτων της. Έτσι, το πρωτότυπο αυτοκίνητο πόλης κάνει τα 0-100 km/h σε 9,0 sec κι έχει τελική ταχύτητα 170 km/h. Η αυτονομία του με τον ηλεκτροκινητήρα είναι 60 km. Όταν εξαντληθούν οι μπαταρίες, τίθεται σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας, ο οποίος αυξάνει την αυτονομία κατά 440 ακόμη χιλιόμετρα (αυτό σημαίνει «ηλεκτρικό με εκτεταμένη αυτονομία»).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης