Επιμένει στην... εθελοντική αναδιοργάνωση η Saab

Επιμένει στην... εθελοντική αναδιοργάνωση η Saab

Μετά από αρκετούς μήνες δυσκολιών πληρωμής των προμηθευτών και των εργαζομένων, οι ιθύνοντες της Saab κατέθεσαν αίτηση για πτώχευση, η οποία δεν έγινε δεκτή από Σουηδικό δικαστήριο. Η εταιρία θα ασκήσει έφεση, επιμένοντας σε αυτή, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση της...

Επιμένει στην... εθελοντική αναδιοργάνωση η Saab
Μετά από αρκετούς μήνες δυσκολιών πληρωμής των προμηθευτών και των εργαζομένων, οι ιθύνοντες της Saab κατέθεσαν αίτηση για πτώχευση, η οποία δεν έγινε δεκτή από Σουηδικό δικαστήριο.
Η εταιρία θα ασκήσει έφεση, επιμένοντας σε αυτή, αφού, σύμφωνα με ανακοίνωση της, ουσιαστικά πρόκειται για μία «εθελοντική αναδιοργάνωση» που έχει ως σκοπό την προστασία της από τους πιστωτές της για τους επόμενους τρεις έως 12 μήνες.

Για τη συνέχεια τα στελέχη της Saab θα δημιουργήσουν ένα νέο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πλάνο το οποίο θα εστιάζει στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Κλείσιμο
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βίκτορ Μούλερ έκανε την εξής δήλωση:
 «Καταλήξαμε ότι η εθελοντική αναδιοργάνωση θα μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο, προστασία και σταθεροποίηση της εταιρίας και θα μας επιτρέψει να πληρώσουμε μισθούς, να λάβουμε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και να επανεκκινήσουμε την παραγωγή μας με σωστό τρόπο. Μπορεί η διαδικασία της εθελοντικής αναδιοργάνωσης να μας φέρει αντιμέτωπους με δύσκολα θέματα κι αποφάσεις, όμως πιστεύω ότι η Saab θα βγει πιο δυνατή απ’ αυτή τη διαδικασία. Το δυναμικό για τη Saab Automobile ως βιώσιμου, ανεξάρτητου κατασκευαστή premium αυτοκινήτων υπάρχει, όπως φαίνεται από την ανανέωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, από τις περίπου 11.000 εκκρεμείς παραγγελίες …».
Όλα δείχνουν ότι η Saab αποφεύγει με αυτό τον τρόπο το λουκέτο, καθώς μάλιστα βρίσκεται εν αναμονή δυναμικής χρηματοδότησης από την πρόσφατη συμφωνία με τις Κινεζικές Pang Da και Youngman.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης