Η GM ρίχνει την Toyota από τον θρόνο της

Η GM ρίχνει την Toyota από τον θρόνο της

Μπορεί πριν από δύο χρόνια η GM να είχε υποβάλλει αίτηση για πτώχευση, όμως η στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης της έδωσε το φιλί της ζωής και την επανέφερε σε τροχιά κερδοφορίας. Για το πρώτο εξάμηνο του 2011 μάλιστα...

Η GM ρίχνει την Toyota από τον θρόνο της
Μπορεί πριν από δύο χρόνια η GM να είχε υποβάλλει αίτηση για πτώχευση, όμως η στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης της έδωσε το φιλί της ζωής και την επανέφερε σε τροχιά κερδοφορίας. Για το πρώτο εξάμηνο του 2011 μάλιστα η αμερικάνικη εταιρία έγινε και πάλι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, με 4,53 εκατομμύρια αυτοκίνητα, έχοντας ως αιχμή του δόρατος την Chevrolet και την Opel .

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο από το πρώτο εξάμηνο είναι ότι η Toyota, που πέρσι κυριάρχησε στις παγκόσμιες πωλήσεις, έπεσε στην τρίτη θέση, με 3,71 εκατομμύρια μονάδες, καθώς δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο ήταν η Volkswagen με 4,13 εκατομμύρια μονάδες.
Η μεγάλη πτώση της Toyota, σε ποσοστό περίπου 23%, οφείλεται κυρίως στον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας που έπληξε τα εργοστάσια παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας.

Κλείσιμο
Τα καλά νέα για την GM συνεχίζονται και με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τετράμηνο του έτους, στο οποίο τα έσοδα της εταιρίας έφθασαν τα 39,4 δισεκατομμύρια δολάρια (καθαρά κέρδη 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης