Η Chrysler ελέγχεται 100% από την Fiat

Η Chrysler ελέγχεται 100% από την Fiat

Η τεράστια αυτοκινητική αγορά της Αμερικής αλλά και της Λατινικής Αμερικής, έχει ανοίξει διάπλατα για τους Ιταλούς της Fiat, κάτι που δίνει νέες προοπτικές στην εταιρεία. Ετσι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε το μερίδιό της στην Chrysler κατά 16%, καταβάλλοντας...

F1-Τουρκία: Ταχύτεροι οι Ρόσμπεργκ - Κοβαλάινεν στις ελεύθερες δοκιμές
Η Chrysler ελέγχεται 100% από την Fiat
Η τεράστια αυτοκινητική αγορά της Αμερικής αλλά και της Λατινικής Αμερικής, έχει ανοίξει διάπλατα για τους Ιταλούς της Fiat, κάτι που δίνει νέες προοπτικές στην εταιρεία. Ετσι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε το μερίδιό της στην Chrysler κατά 16%, καταβάλλοντας $1,268 δισ. Ετσι πλέον η Chrysler ελέγχετε απόλυτα από την Fiat, κατέχοντας πλέον το 51% των μετοχών της.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Με την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανείων της Chrysler στο ακέραιο και την αποπληρωμή του χρέους της στις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, η FIAT ολοκλήρωσε την άσκηση του δικαιώματός της να εξαγοράσει 16% της Chrysler επιπλέον του ποσοστού που ήδη κατέχει, υπό τους όρους που είχαν ανακοινώσει οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στις 21 Απρίλιου του 2011.
Εναντι της καταβολής του ποσού των $1,268 δισ που κατέβαλλε η FIAT, η Chrysler εξέδωσε 261.225 νέες μετοχές κλάσης Α αυξάνοντας συνολικά τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα της FIAT κατά 16%».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης