Lotus: Ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό Cygnet

Lotus: Ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό Cygnet

Μπορεί οι Βρετανοί της Lotus να παγώνουν τα σχέδια παραγωγής της εντυπωσιακής Elan, για χάρη της Evora, δεν κάνουν όμως το ίδιο με το αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζουν. Οι αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η Ε.Ε. για...

Lotus: Ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό Cygnet
Μπορεί οι Βρετανοί της Lotus να παγώνουν τα σχέδια παραγωγής της εντυπωσιακής Elan, για χάρη της Evora, δεν κάνουν όμως το ίδιο με το αυτοκίνητο πόλης που ετοιμάζουν.
Οι αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η Ε.Ε. για το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων C02 το 2015, πιέζει τις εταιρείες να εντάξουν στο στόλο τους αυτοκίνητα μικρά και κυρίως ηλεκτρικά, που θα ρίξουν κατά πολύ το μέσο όρο των ρύπων. Ετσι, μετά την Aston Martin με το ηλεκτρικό Cygnet και η Lotus ξεκινάει την εξέλιξη του δικού της ηλεκτροκίνητου πόλης, γεύση του οποίου είχαμε πάρει στο περσινό Σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού ως πρωτότυπο μοντέλο.
Αυτό θα μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερις επιβάτες (δύο παιδιά στα μικρά πίσω καθίσματα) με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Το μικρό Lotus θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα αλλά και έναν  βενζινοκινητήρα 1,2 lt, ο οποίος θα αναλαμβάνει το ρόλο της γεννήτριας επαναφορτίζοντας τις μπαταρίες από τις οποίες αντλεί ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας.
Το μικρό της Lotus θα μπορεί να διανύσει περίπου 55 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες, ενώ με την εμπλοκή του βενζινοκινητήρα στο γέμισμα των μπαταριών, η αυτονομία θα ξεπερνά τα 320 km/h.
Το ηλεκτροκίνητο μικρό Lotus αναμένεται στους δρόμους στα τέλη του 2013…

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης