Ο διακαής πόθος της Saab!

Ο διακαής πόθος της Saab!

Η Saab διανύει κάτι περισσότερο από ένα χρόνο ανεξαρτησίας μετά το διαζύγιο της από την GM δίχως να έχει χάσει ίχνος από την αίγλη της. Αντιθέτως, όπως συνηθίζει σχεδόν σε κάθε έκθεση αποκαλύπτει τουλάχιστον εντυπωσιακά concept cars όπως το PhoeniX.

Ο διακαής πόθος της Saab!
Μπορεί αυτή την περίοδο στην Saab να περιμένουν τα Κινεζικά κεφάλαια για να προχωρήσουν στην ανάπτυξη των τριών νέων μοντέλων που έχουν δεσμευτεί από το συμβόλαιο, όμως το αίμα των Σουηδών αυτοκινητάδων... βράζει για ένα καθαρόαιμο sport coupe. Πιστεύουν οτι αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα τους δώσει την τεχνολογική αίγλη που τους αξίζει. Μία τεχνολογία που, όπως και να το κάνουμε, σε μεγάλο βαθμό, έχουν περάσει και στο 9-5.

Το πρωτότυπο PhoeniX είναι η απαρχή των σχεδίων τους! Πρόκειται για το δημιούργημα ενός νέου σχεδιαστή που εξειδικεύεται στην δημιουργία αντικειμένων εμπνευσμένα από την αεροπλοΐα.
Σχεδιαστικά όλο το αυτοκίνητο μπορείτε να πείτε πως είναι μία λεπτομέρεια αφού δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις κάποιο στοιχείο παρόλο που το μάτι πέφτει κατευθείαν στα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα, στο χαμηλωμένο αμάξωμα, στις αψίδες της γυάλινης οροφής και στην φανταστική εμπρός όψη που ενδεχομένως να μας βάζει υποψίες για τα μελλοντικά Saab.

H διάταξη των καθισμάτων είναι 2+2. Σύμφωνα με δηλώσεις του σχεδιαστή Jason Castriota το σύστημα multimedia που έχει τοποθετηθεί υποστηρίζει πλατφόρμα Android για πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά τι υπάρχει κάτω από το καπό συναντάμε ένα turbo βενζινοκινητήρα 1,6 lt που αποδίδει 200 PS και 250 Nm ροπής. Ο κινητήρας υποβοηθάτε από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 34 PS που βρίσκεται στο πίσω μέρος και αυτόματα δημιουργείται το σύστημα τετρακίνησης eXWD.
Το πρωτότυπο Saab επιταχύνει από σε 5,9 sec για τα πρώτα 100 km/h ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σχετικά με τη μέση κατανάλωση είναι στα 5 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 119 g/km.
Κλείσιμο







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης