Ο Vettel νίκησε για το γόητρο

Ο Vettel νίκησε για το γόητρο

Την πέμπτη φετινή του νίκη πανηγύρισε στην πίστα του Ιντερλάγκος ο Sebastian Vettel, σε μία επιτυχία… γοήτρου καθώς ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή έχει ήδη καταλήξει στον μεγάλο του αντίπαλο, Lewis Hamilton.

Ο Vettel νίκησε για το γόητρο
Ο Vettel είχε ηττηθεί στη μάχη της Pole Position από τον Valtteri Bottas
, όμως στον αγώνα κατάφερε να βρεθεί μπροστά του μετά το πρώτο chicane.  Η Mercedes προσπάθησε μέσω στρατηγικής να βοηθήσει τον οδηγό της, κυνηγώντας το undercut φωνάζοντάς τον πρώτο στα pit στον 28
ο γύρο.

Κλείσιμο
Η Ferrari αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά καθώς οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας έκαναν την αλλαγή ελαστικών έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τους ομόλογούς τους στη Mercedes. Κι αυτή η διαφορά ήταν που κράτησε μπροστά τον Vettel. Στη συνέχεια ο Γερμανός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και κατάφερε να φτάσει στην καρό σημαία πρώτος, χωρίς να απειληθεί ξανά από τον Φινλανδό.

Το βάθρο συμπλήρωσε η δεύτερη Ferrari, με τον Kimi Raikkonen, όμως ο Φινλανδός χρειάστηκε να «ιδρώσει» για να παραμείνει στο Top3, καθώς στους τελευταίους γύρους δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τον Lewis Hamilton. O Βρετανός είχε εκκινήσει από το pit lane μετά την έξοδο στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών και την αλλαγή μονάδας ισχύος. Βέβαια αυτό τον βοήθησε να αποφύγει τα απρόοπτα, καθώς στο πρώτο chicane είχαμε τριπλή επαφή ανάμεσα στους Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo και Stoffel Vandoorne. Μάλιστα αυτή δεν ήταν η μόνη στον πρώτο γύρο, καθώς λίγα μέτρα αργότερα, ο Romain Grosjean έπεσε πάνω στον Esteban Ocon, βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί του Γάλλου, που μετρούσε 27 σερί τερματισμούς.
Ο Hamilton πάτησε γκάζι και μέσα σε εννέα γύρους είχε καταφέρει να μπει ήδη στις θέσεις που χάριζαν βαθμούς. Και έχοντας εκκινήσει με τη μαλακή γόμα, κατάφερε να φτάσει μέχρι το γύρο 44. Έπειτα, έκανε 27 περάσματα με την πολύ μαλακή γόμα και καταιγιστικό ρυθμό, φτάνοντας τελικά μία ανάσα από το βάθρο. Πίεσε τον Raikkonen αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Οι Red Bull τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Ricciardo να πραγματοποιεί και αυτός αξιοσημείωτη αντεπίθεση έχοντας πέσει τελευταίος μετά το συμβάν της εκκίνησης. Έκτος ήταν ο τοπικός ήρωας Felipe Massa που πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του αφού αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με τη McLaren-Honda MCL32, o Sergio Perez για λογαριασμό της Force India και ο Nico Hulkenberg για τη Renault. Η κατάταξη: brazil17-race-times640
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης