Αυτή είναι η νέα McLaren!

Αυτή είναι η νέα McLaren!

Έγιναν σήμερα στην έδρα της βρετανικής ομάδας στο Πάραγκον τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου με κωδικό ΜΡ4/28.

Αυτή είναι η νέα McLaren!
Έγιναν σήμερα στην έδρα της βρετανικής ομάδας στο Πάραγκον τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου με κωδικό ΜΡ4/28.

Το κάλυμμα σήκωσαν οι πιλότοι της ομάδας: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 Τζένσον Μπάτον και ο φέρελπις 23χρονος Μεξικάνος, Σέρτζιο Πέρεζ που αντικατέστησε το Λιούις Χάμιλτον. Ο 28χρονος Βρετανός φέτος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes.

Η McLaren ΜΡ4/28 θα χρησιμοποιεί κινητήρα Mercedes V8 και ελαστικά της Pirelli. Η παρουσίαση της που συμπίπτει με τα 50 χρόνια ιστορίας της Βρετανικής ομάδας που ίδρυσε το 1963 ο Μπρους Μακλάρεν αποτέλεσε αφορμή για μια συγκλονιστική παρέλαση πετυχημένων αγωνιστικών όπως η M8D CanAm sportscar του 1970,  η M23 του 1974 που οδηγούσε ο Φιτιπάλντι, η ΜΡ4/4 που κυριάρχησε το 1988 στα χέρια του Σένα, η νικήτρια στο ΛεΜαν του 1995 F1 GTR, το μονοθέσιο με το οποίο πήρε τον τίτλο ο Χάκινεν το 1998 και το τελευταίο μονοθέσιο που έδωσε πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ιστορία της ομάδας η MP4-13 αλλά και η
Κλείσιμο
MP4-23 με την οποία κατέκτησε τον τίτλο ο Λιούις Χάμιλτον.


Στη Βρετανική ομάδα θεωρούν το φετινό δίδυμο πιλότων μια τέλεια ανάμιξη.
Από τη μια ο πολύπειρος Μπάτον που θα αγωνιστεί για 4η χρονιά με τα χρώματα της ομάδας και έχει μέχρι τώρα κερδίσει 8 φορές για λογαριασμό της McLaren σημειώνοντας 672 βαθμούς. Από την άλλη ο ταλαντούχος Πέρεζ που στα 23 του χρόνια εκκινεί την 3η του σεζόν στη F1 και ήδη έχει εντυπωσιάσει τα μέλη της ομάδας με την ικανότητά του να απορροφά πληροφορίες. Σύμφωνα με τη McLaren πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων.

Στόχος της βρετανικής ομάδας όπως πάντοτε είναι η κατάκτηση και των δυο τίτλων τόσο του πρωταθλήματος οδηγών όσο και του πρωταθλήματος κατασκευαστών.



Ο Τζένσον Μπάτον μιλώντας σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ξεκινώντας την 4η χρονιά μου ως πιλότος της McLaren ξέρω καλύτερα από ποτέ τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αυτή η χρονιά είναι συνέχεια της προηγούμενης και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Προφανώς η πιο σημαντική αλλαγή είναι ο νέος μου teammate ο Πέρεζ. Πάντα έχει ενδιαφέρον ένας νέος συνεργάτης και απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα θα είναι μια πολύ θετική συνεργασία.
Ξέρω πόσο ψαρωτικό είναι όταν έρχεσαι πρώτη φορά στο Πάραγκον αλλά θυμάμαι και πόσο γρήγορα αισθάνθηκα σα το σπίτι μου. Σίγουρα το ίδιο θα γίνει και με τον Πέρεζ. Το 2012 ήμασταν πολύ δυνατοί αλλά για κάποιους λόγους δεν πήραμε τους τίτλους. Θα τα καταφέρουμε φέτος. Έχουμε μια πολύ καλή βάση. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά στις δοκιμές εξέλιξης ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα αξιοπιστίας στον πρώτο αγώνα. Το φετινό μονοθέσιο είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί ποτέ εδώ οι μηχανικοί δεν άφησαν τίποτα που να μην το βελτιώσουν, δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή απ’ την οποία δεν προσπάθησαν να κερδίσουν απόδοση. Ανυπομονώ να το οδηγήσω».

Η πρεμιέρα της MP4/28 θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 5/2 στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία με τον Μπάτον πίσω από το τιμόνι.



Από την πλευρά του ο νέος πιλότος της McLaren Σέρτζιο Πέρεζ συμπλήρωσε:
«Είναι μία σπουδαία ημέρα για μένα. Στη πραγματικότητα, κάθε μέρα αυτού του νέου χρόνου ήταν υπέροχη. Δουλεύω σκληρά με τη νέα μου ομάδα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν του 2013. Αποτέλεσε απίστευτο ταξίδι η προσπάθεια να μάθω τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ξεχωριστής ομάδας. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι οδηγός της McLaren. Βλέποντας όλα αυτά τα θρυλικά αυτοκίνητα που παρέλασαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και γνωρίζοντας πως θα οδηγώ για την ομάδα στη πεντηκοστή της επέτειο, μου χαρίζει ξεχωριστά συναισθήματα. Γνωρίζω όμως πως έχω μπροστά μου δύσβατα μονοπάτια. Ήταν ήδη δύο έντονες εβδομάδες αυτές που προηγήθηκαν, προσπαθώντας να εγκλιματιστώ στη νέα ομάδα, συναντώντας τους μηχανικούς και τους μηχανολόγους μου, μαθαίνοντας νέες μεθόδους εργασίας και φυσικά τα πάντα για ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο. Πράγματα που θα συνεχίσω να κάνω στις έξι ημέρες δοκιμών. Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θα είναι όμως συναρπαστικές οι εβδομάδες που έπονται. Παρότι έχω στο ενεργητικό μου μόνο δύο σεζόν στη Formula 1, ξέρω πως κάθε μονοθέσιο είναι διαφορετικό και πάντα απαιτείται κάποιος χρόνος προσαρμογής. Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσω τα διαφορετικά του χαρακτηριστικά. Μετά, θα μάθω πώς να συνεργάζομαι με τους μηχανικούς μου ώστε να το φέρω πιο κοντά στο προσωπικό μου οδηγικό στιλ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι. Είμαι όμως πιο προετοιμασμένος από ποτέ για το ξεκίνημα μίας νέας σεζόν. Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, συγκεντρωμένος και ανανεωμένος. Έχω πολλά ακόμα να κάνω αλλά στόχος μου είναι να διατηρήσω την αυτοπεποίθηση μου, να νιώθω άνετα και να είμαι έτοιμος για να τρέξω όταν σε μερικές εβδομάδες θα βρεθούμε στην Αυστραλία».



Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς ανέφερε:
«Η παρουσίαση ενός νέου μονοθεσίου Formula 1 είναι πάντα συναρπαστική και αγωνιώδης. Η σημερινή παρέλαση μερικών από τα σπουδαιότερα και πιο επιτυχημένα αγωνιστικά οχήματά μας, αποτέλεσε ένα πολύ όμορφο τρόπο για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί της πεντηκοστής μας επετείου αλλά παράλληλα και της προσπάθειας του 2013. Αποτελεί όμως και υπενθύμιση της τεράστια ευθύνης που έχουμε όλοι στο Κέντρο Τεχνολογίας της McLaren, να διατηρήσουμε επάξια τη κληρονομιά που άφησε ο Μπρους Μακλάρεν και στη συνέχεια ο Τέντι Μάγιερ και ο Ρον Ντένις.
Ήταν πολύ ταιριαστό, ακούσματα του παρελθόντος να ηχούν μέσα στους γυάλινους τοίχους των πιο μοντέρνων κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως αυτές του Κέντρου Τεχνολογίας της McLaren. Ποτέ δεν παραμελήσαμε το γεγονός πως  πάντα θα συνδεόμαστε και θα συγκρινόμαστε με τους ατρόμητους πρωτοπόρους που το Φθινόπωρο του 1963 ίδρυσαν τη Bruce McLaren Motor Racing Ltd. Όπως ο Μπρους και οι στενοί του φίλοι, διατηρούμε τη πεποίθηση πως μπορούμε να βγούμε στην πίστα, να ρισκάρουμε τα πάντα και να βγούμε νικητές. Εν κατακλείδι, αυτό είναι το πνεύμα που διέπει αυτόν τον οργανισμό.
Φυσικά για το 2013 στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Με τον Τζένσον, τον Τσέκο κι αυτό το πανέμορφο μονοθέσιο, πιστεύουμε πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μία ακόμα ανταγωνιστική σεζόν. Ο Τζένσον οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στη Formula 1 και αξιοποιεί στο έπακρο αυτό το εφόδιο. Είναι ασύγκριτος στην ικανότητα τα “διαβάσει” την εξέλιξη ενός αγώνα και είναι από τους ταχύτερους οδηγούς στο σπορ. Είναι παράλληλα και πραγματικός επαγγελματίας και είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει σκληρά μας για άλλη μία σεζόν.
Ο Τσέκο  εντάχθηκε στο δυναμικό μας μετά από μία εξαιρετική σεζόν το 2012 και απέδειξε άμεσα την ευφυΐα του, τη ταπεινοφροσύνη, την όρεξη του για δουλειά και να είστε σίγουροι πως είναι πολύ, πολύ γρήγορος. Φυσικά θα υπάρχει μία περίοδος εκμάθησης, μιας και πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού μας, ειδικά όσα συμβαίνουν στα αγωνιστικά Σαβ/κα αλλά ξέρει πως εμείς δεν του ασκούμε πίεση. Είναι μία συναρπαστική στιγμή για όλη την ομάδα. Στη πεντηκοστή μας σεζόν, θέλουμε η McLaren να αποδείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος θα γίνει στις 17/3 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης