F1: Ιδού η νέα Ferrari!

F1: Ιδού η νέα Ferrari!

Η Ιταλική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το νέο της μονοθέσιο.

F1: Ιδού η νέα Ferrari!
Η Ιταλική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα από το νέο της μονοθέσιο.

Το χιόνι που έχει καλύψει το Μαρανέλο υποχρέωσε τους κόκκινους να αναβάλουν την παρουσίαση και αντί αυτού επέλεξαν να δώσουν στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτυακού τους τόπου φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου.

Κλείσιμο
Η F2012 είναι το 58ο μονοθέσιο που φτιάχνει η Ιταλική ομάδα και ένα από τα πιο άσχημα κατά την άποψή μας.
Το νέο μονοθέσιο με το οποίο στοχεύουν να επανέλθουν στην κορυφή οι κόκκινοι είναι εναρμονισμένο με τους νέους κανονισμούς.
Οι πιο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το περσινό είναι στην ανύψωση της μύτης, στη θέση των εξατμίσεων και στις χαρτογραφήσεις του κινητήρα.

Όμως πέρα από τα βασικά κάθε σημείο του μονοθεσίου έχει αλλάξει. Πρώτα απ’ όλα η ανάρτηση οι κλασσικοί ράβδοι στρέψης (push rods) έχουν δώσει τη θέση τους σε ράβδους ώσης (pull rods) τόσο στην εμπρός όσο και στην πίσω ανάρτηση.

Πρόκειται για μια διάταξη που επανέφερε μετά από αρκετά χρόνια στο προσκήνιο ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull , Άντριαν Νιούι το 2010. Η Ferrari ήταν η μοναδική από τις μεγάλες ομάδες που δεν είχε υιοθετήσει τέτοια διάταξη.

Το σκαλοπάτι στο εμπρός ρύγχος εξυπηρετεί αεροδυναμικά το μονοθέσιο καθότι οι κανονισμοί απαιτούν να χαμηλώσει το εμπρός τμήμα. Ανασηκώνοντας όσο μπορούσαν το κάτω μέρος του μονοθεσίου οι αεροδυναμιστές της Ferrari βρήκαν σημαντικό πλεονέκτημα.



Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο που θα οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari φέτος είπε μιλώντας για το νέο μονοθέσιο: «Δείχνει πολύ διαφορετικό απ’ ότι είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια. Θα αγωνιστώ για 3η χρονιά με τη Ferrari και θέλω να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται. Ξεκινάμε δοκιμές την ερχόμενη βδομάδα στη Χερέθ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε πολύ καλά φέτος».

Από την πλευρά του ο έτερος πιλότος της ομάδας Φελίπε Μάσα πρόσθεσε: «Το 2012 είναι μια καθοριστική χρονιά τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Θα είναι μια χρονιά νίκης καθότι σκοπεύουμε να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα. Πιστεύω στην ομάδα και στις δοκιμές μου δυνατότητες. Θέλω να δω τη Ferrari να κερδίζει όσο πιο συχνά γίνεται».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης